Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

“Γιαουρτοπόλεμος” στο Σότσι – Οι Ρώσοι “μποϊκοτάρουν” το Chobani

“Στοπ” στο γιαούρτι Chobani λένε οι Ρώσοι, καθώς δεν επιτρέπουν τη διανομή του κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι.
Ο Αμερικανός γερουσιαστής Charles Schumer από τη Νέα Υόρκη καλεί τη ρωσική κυβέρνηση  να επιτρέψει την παράδοση του Chobani Greek yogurt στους αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς και στους υπαλλήλους των Στούντιο του NBC.

Ο Schumer δήλωσε ότι ένα φορτίο με γιαούρτια Chobani παραμένει καθηλωμένο στο αεροδρόμιο Liberty International του Νιούαρκ στο Νιού Τζέρσεϊ λόγω έλλειψης πιστοποιητικών εγγράφων.  Όπως ανέφερε, το αμερικανικό υπουργείο Γεωργίας ζήτησε από τις ρωσικές αρχές να αποδεχτούν το αμερικανικό πιστοποιητικό ασφαλείας, ωστόσο είπε ότι και πάλι η Ρωσία δεν επέτρεψε τη μεταφορά του.  
Η Chobani με έδρα στη Νέα Υόρκη, είναι επίσημος χορηγός της αμερικανικής ολυμπιακής αποστολής. Σύμφωνα με τον Schumer,  το γιαούρτι θα καταναλώνεται αποκλειστικά από Αμερικανούς πολίτες στο Σότσι.
Μάλιστα, έγινε προσπάθεια για τηλεφωνική επικοινωνία με το γραφείου Τύπου του  Ρώσου Πρέσβη Sergey Kislyak, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Υπενθυμίζεται ότι ο δημιουργός του γιαουρτιού Chobani είναι ο Χαμντί Ουλουκάγια, ένας Τούρκος που έχει γίνει ζάπλουτος πουλώντας γιαούρτι που “βάφτισε” ελληνικό.
Έτσι, εκμεταλλεύτηκε λίαν επιτυχώς το γεγονός ότι το ελληνικό γιαούρτι έχει γίνει μόδα στις ΗΠΑ και έχει θησαυρίσει με την οικογενειακή του επιχείρηση Agro Farma.
Μήπως πρόκειται για άλλο ένα ηχηρό "χαστούκι" στον Τούρκο επιχειρηματία μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου του Λονδίνου πριν από σχεδόν έναν χρόνο ότι η εταιρεία δεν πρέπει να μιλάει για ελληνικό γιαούρτι, την ώρα που το προϊόν παρασκευάζεται στην Τουρκία;...

Πηγή: “Γιαουρτοπόλεμος” στο Σότσι – Οι Ρώσοι “μποϊκοτάρουν” το Chobani | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/38655/giaoyrtopolemos-sto-sotsi-oi-rosoi-mpoikotaroyn-chobani#ixzz2sTS9b9iX

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου