Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

ΜΠΕΡΝΙ ΣΑΝΤΕΡΣ: Φωνή υπέρ της Ελλάδας

Ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς με επιστολή του προς την επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, ζητά διαβεβαιώσεις ότι «οι αμερικανικές πολιτικές δανεισμού δεν θα κάνουν την τρομακτική οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα ακόμη χειρότερη»

Φωνή υπέρ της Ελλάδας
Μια φωνή συμπαράστασης από το Βερμόντ για τη διάσωση της Ελλάδας.
Από αυτήν τη μικρή πολιτεία των συνόρων η οποία είναι γνωστή για την πανέμορφη φύση της, ο κ. Σάντερς ζητά «να διασφαλιστεί ότι οι πρόσφατα εκλεγμένοι ηγέτες στην Ελλάδα θα έχουν την υποστήριξη που χρειάζονται για να τερματίσουν τα προγράμματα λιτότητας, τα οποία έχουν προκαλέσει μεγάλα δεινά στους πολίτες τα τελευταία χρόνια».

Βετεράνος της πολιτικής, διετέλεσε μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων από το 1991 έως το 2007! Στη συνέχεια εξελέγη γερουσιαστής του Βερμόντ, ενώ στο παρελθόν υπήρξε δήμαρχος του Μπέρλινγκτον επί οκτώ χρόνια. Το πλέον εντυπωσιακό είναι ότι ο 73 ετών σήμερα πολιτικός κατέχει το ρεκόρ ως ο ανεξάρτητος με τη μεγαλύτερη θητεία στην πολιτική σκηνή των ΗΠΑ.
Αν και καταγράφεται ως Δημοκρατικός στις επιτροπές της Γερουσίας, δεν ανήκει σε κάποιο κόμμα και κατέρχεται ως ανεξάρτητος στις εκλογές. Η παρέμβασή του για να τερματιστεί η λιτότητα δεν πέρασε απαρατήρητη, καθώς υπογράμμιζε ότι η οικονομία συρρικνώθηκε, η ανεργία έφτασε το 25%, οι μισθοί μειώθηκαν και πολλοί ζουν σε απόλυτη φτώχεια. Επίσης τονίζει ότι η ΕΚΤ υπονομεύει τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της Ελλάδας, προκαλώντας αποπληθωρισμό και κινδύνους χρηματοπιστωτικής αστάθειας.
Στο αλμανάκ των αμερικανών πολιτικών ο κ. Σάντερς αναφέρεται ως «πρακτικός και επιτυχής νομοθέτης» και στην πορεία του επικεντρώθηκε στην αμερικανική μεσαία τάξη και στο μεγάλο χάσμα που υπάρχει όσον αφορά το εισόδημα και τις υπηρεσίες υγείας. Στην επιστολή του επίσης επαινεί την παρέμβαση Ομπάμα για το «ξεζούμισμα των χωρών που βρίσκονται σε ύφεση».
Δεινός ρήτωρ, ο κ. Σάντερς κατείχε το ρεκόρ μαραθώνιας ομιλίας όταν το 2010 μιλούσε επί 8,5 ώρες στην Γερουσία κατά της μείωσης των φόρων.
Η λιτότητα καταστρέφει ζωές
«Η συνέχιση της λιτότητας στην Ελλάδα θα έχει καταστροφικές συνέπειες στις ζωές των ανθρώπων που ήδη πάσχουν τρομερά», αναφέρει ο κ. Σάντερς και υπενθυμίζει τι έγινε στη Γερμανία τη δεκαετία του '20. Μια ανάλογη επιστολή έστειλε και προς τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, τον περασμένο μήνα, «εκφράζοντας παρόμοιες ανησυχίες» για την οικονομία στην Ελλάδα.
Γιώργος Αποστολίδης
ΠΗΓΗ: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=64138061

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου