Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2015

Πολεμικά αεροσκάφη της Λιβύης βύθισαν πλοίο με μαχητές και όπλα

Πολεμικά αεροσκάφη της Λιβύης βύθισαν χθες ένα πλοίο και επιτέθηκαν σε ένα δεύτερο κοντά στην πόλη Βεγγάζη της ανατολικής Λιβύης, όπως δήλωσαν σήμερα εκπρόσωποι του στρατού της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της χώρας.

veggazi-630.jpg

Κατεστραμμένα σπίτια στη Βεγγάζη, Μάρτιος 2015Κατεστραμμένα σπίτια στη Βεγγάζη, Μάρτιος 2015 | AP Photo/Mohamed Salama
Δεν υπάρχουν αναφορές από αυτόπτες μάρτυρες ή ανεξάρτητη επιβεβαίωση του πλήγματος κοντά στην πόλη Μαρίσα, το οποίο επιβεβαίωσε επίσης το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια που εδρεύει στο Ντουμπάι.

«Το πλοίο βυθίστηκε γιατί ήταν φορτωμένο με μαχητές, όπλα και πυρομαχικά για να υποστηρίξουν την τρομοκρατία στην ανατολική περιοχή», δήλωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ο εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας, Νάσερ Αλ-Χάσι.
Ο Μοχάμεντ Ελ Χετζάζι, εκπρόσωπος του Χαλίφα Χάφταρ, του ανώτατου διοικητή του στρατού της επίσημης κυβέρνησης που έχει την έδρα της στην ανατολική Λιβύη, δήλωσε πως η επιδρομή στόχευσε επίσης ένα δεύτερο σκάφος το οποίο μετέφερε όπλα στην ίδια περιοχή.
Δημοσιογράφος του Reuters άκουσε χθες αεροπλάνα να πετούν πάνω από τη Βεγγάζη, που απέχει 20 χλμ. από τη Μαρίσα.
Η πετρελαϊκή εταιρία NOC που εδρεύει στην Τρίπολη έχει κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι βομβάρδισε σε τρεις περιπτώσεις δεξαμενόπλοια, τα οποία, σύμφωνα με τις κυβερνητικές δυνάμεις, μετέφεραν όπλα και πυρομαχικά.
Η Λιβύη βρίσκεται σε κατάσταση χάους, με δύο κυβερνήσεις και δύο κοινοβούλια που διαθέτουν δικές τους ένοπλες δυνάμεις και πολεμούν για τον έλεγχο της χώρας τέσσερα χρόνια μετά την πτώση του Μουάμαρ Καντάφι.
Και οι δύο κυβερνήσεις ελέγχουν περιορισμένα εδάφη στη χώρα. Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έχουν εκμεταλλευθεί το κενό ασφαλείας προκειμένου να επεκταθούν στη Λιβύη, αποκεφαλίζοντας και απάγοντας ξένους, ενώ επιτίθενται επίσης σε ξένες αποστολές στην Τρίπολη και πολεμούν τις δυνάμεις και των δύο κυβερνήσεων.
Συντάκτης: efsyn.gr
ΠΗΓΗ:http://www.efsyn.gr/arthro/polemika-aeroskafi-tis-livyis-vythisan-ploio-me-mahites-kai-opla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου