Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Η G8 ΕΠΙΘΥΜΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ


Οι ηγέτες της G8 συμφώνησαν πως η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας και καλωσόρισαν τις προσπάθειες της ΕΕ που στοχεύουν στην λύση της κρίσης χρέους.

Έκθεση της G8 σχετικά με την παγκόσμια οικονομία αναφέρεται ότι η σταθερότητα της Ευρωζώνης είναι σημαντική για την σταθερότητα και την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας, ενώ παράλληλα η ομάδα των 8 επιβεβαίωσε την δέσμευση της ώστε η Ελλάδα να παραμείνει μέλος της Ζώνης του Ευρώ.

Η Ελλάδα προσπαθεί να αποφύγει την χρεοκοπία και την έξοδό της από το Ευρώ, θέτοντας σε εφαρμογή ένα αυστηρό πρόγραμμα λιτότητας, που αντάλλαγμα έχει το δανεισμό πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων από την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Η Ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει περαιτέρω μέτρα λιτότητας ύψους 33 δις δολαρίων μέχρι το 2015, καθώς το δημόσιο χρέος της χώρας έχει ανέλθει στα 490 δις δολάρια.

Χαρακτηριστικά, ο Ρώσος αντιπρόσωπος για τη σύνοδο των G8, Arkady Dvorkovich, δήλωσε στους ρεπόρτερ ότι: «Η έξοδος της Ελλάδας από την ΕΕ είναι ένα απαισιόδοξο σενάριο. Χρειαζόμαστε την Ελλάδα να παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης, αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να εφαρμόσει μια υπεύθυνη πολιτική».  


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Παναγιώτης Ι. Ψύλλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου