Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Συνεκπαιδεύσεις Ελλήνων και Αμερικανών κομάντος





Συνεκπαίδευση της 31ης Μοίρας Επιχειρήσεων Έρευνας και Διασώσεως (31η ΜΕΕΔ) και της 352ης Σμηναρχίας Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ (352 Special Operation Group) ολοκληρώθηκε σήμερα με επιτυχία. 


Η συνεκπαίδευση των δύο πλευρών είχε ξεκινήσει από τη Δευτέρα 9 του μηνός, με σκοπό την κοινή εκπαίδευση σε αποστολές Έρευνας και Διασώσεως σε εχθρική περιοχή, στην παροχή πρώτων βοηθειών στο πεδίο της μάχης, σε καταρριχήσεις "fast rope", καθώς και σε άλματα στατικού ιμάντα και ελεύθερης πτώσης, ημέρα και νύχτα.
Από ελληνικής πλευράς, εκτός από την 31η ΜΕΕΔ, συμμετείχε η 384η Μοίρα Ερεύνης - Διασώσεως (384 ΜΕΔ) και η 356η Μοίρα Τακτικών Μεταφορών (356 ΜΤΜ) από την Πολεμική Αεροπορία, από τον Στρατό Ξηράς, προσωπικό από το Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών, τη Ζ' Μοίρα Αμφιβίων Καταδρομών, το Τάγμα Εναέριου Ανεφοδιασμού, τη Σχολή Αλεξιπτωτιστών και από το Πολεμικό Ναυτικό από τη Διοίκηση Υποβρύχιων Καταστροφών. Η συνεργασία πραγματοποιήθηκε με έδρα την 112 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, ενώ για τις ειδικές εκπαιδεύσεις χρησιμοποιήθηκαν περιοχές στην Αττικοβοιωτία.
Αξιοσημείωτο είναι ότι και αυτή τη φορά η συνεκπαίδευση είχε διακλαδική μορφή και πνεύμα, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό τόσο από καθαρά επιχειρησιακής, όσο και από οικονομικής πλευράς.
Λ.Σ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου