Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Διάβημα διαμαρτυρίας του ΥΠΕΞ προς την Άγκυρα σχετικά με επεισόδιο στο Φαρμακονήσι



Άμεση αντίδραση της ελληνικής διπλωματίας
Άμεση ήταν η απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με το πρωινό σοβαρό επεισόδιο που έγινε στα ανοικτά του Φαρμακονησίου από την προσπάθεια του σκάφους της Τουρκικής Ακτοφυλακής να παρεμποδίσει την αποστολή του σκάφους της FRONTEX και να εμβολίσει το περιπολικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή, καθώς δόθηκε εντολή στην πρεσβεία μας στην Άγκυρα να προχωρήσει στη διενέργεια διαβήματος προς το Τουρκικό ΥΠΕΞ.



Έπειτα από τη σχετική ενημέρωση που είχε από το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου το ΥΠΕΞ πριν λίγα λεπτά εξέδωσε σχετική ανακοίνωση όπου, μεταξύ άλλων, σημειώνεται ότι αναφορικά «για το επεισόδιο παραβίασης των Ελληνικών Χωρικών Υδάτων από σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής, το οποίο έκανε επικίνδυνους ελιγμούς με αποτέλεσμα την πρόσκρουσή του σε σκάφος του ελληνικού Λιμενικού, που εκτελούσε περιπολία στο πλαίσιο της επιχείρησης «ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2012», δόθηκαν οδηγίες στην ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα για τη διενέργεια διαβήματος, στο οποίο θα τονίζεται ότι παρόμοιες ενέργειες ενέχουν τον κίνδυνο ατυχήματος, επιβαρύνουν το κλίμα μεταξύ των δύο χωρών και δεν συμβάλλουν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης»

http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/496669/Diabima-diamartyrias-toy-YPEX-pros-tin-Aggyra-schetika-me-epeisodio-sto-Farmakonisi.aspx

2 σχόλια:

  1. ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΕ ΕΝΑΣ BLOGGER ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ, ΕΥΧΟΜΑΙ (ΚΑΙ ΕΓΩ) ΤΟ ΔΙΑΒΗΜΑ ΝΑ ΓΡΑΦΤΕΙ ΣΕ (ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ) ΜΑΛΑΚΟ ΧΑΡΤΙ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η πάγια τακτική του ΥΠΕΞ με διαβήματα, για τα μάτια του κόσμου, δεν απέδωσε ποτέ καρπούς και ούτε πρόκειται τώρα. Τον εκάστοτε αντίπαλο σου, διότι δεν είναι πάντοτε η Τουρκία το αντίπαλο δέος της Ελλάδος, φροντίζεις να τον πληρώσεις με το ίδιο νόμισμα και με τα ίδια του τα όπλα. Πόσο μάλλον όταν με τη λεγόμενη γλώσσα της διπλωματίας έχεις αποτύχει πλειστάκις και το μόνο που καταφέρνεις κάθε φορά είναι η δημιουργία νέων τετελεσμένων, σαφώς δυσμενέστερων για τη χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή