Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Αναγκαστική προσγείωση ενός ελικοπτέρου UH-1H της Αεροπορίας Στρατού




Απόλυτα ασφαλείς όλοι οι επιβαίνοντες

«Άγιο» είχε το προσωπικό και οι επιβαίνοντες ενός στρατιωτικού ελικοπτέρου UH-1H Huey της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού, που πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στη Μυτιλήνη στις 09:00 το πρωί και ακόμα – ως αυτήν την ώρα – δεν έχει αποκατασταθεί η βλάβη του από τους τεχνικούς που έφτασαν εκεί μετά το συμβάν και έχουν επιληφθεί για την αποκατάστασή της.


Πιο συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί, το συγκεκριμένο ελικόπτερο μαζί με ένα δεύτερο του ίδιου τύπου, μέτεφεραν αξιωματικούς των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονταν στο νησί πραγματοποιώντας προγραμματισμένη επιθεώρηση στο πλαίσιο της συνθήκης CFP και τους Έλληνες συνοδούς τους. Όταν αυτό πετούσε με κατεύθυνση από τη Μυτιλήνη προς την περιοχή των Λάμπου Μύλων, αναγκάστηκε να προσγειωθεί αμέσως από τον κυβερνήτη του, μέσα στην κοίτη του «στεγνού» την εποχή αυτή, ποταμού Ευεργέτουλα, καθώς έβγαλε σχετική προειδοποιητική ένδειξη στον πίνακα οργάνων του κόκπιτ. Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΓΕΣ η ένδειξη ήταν «διαρροή καυσίμων» γεγονός που καθιστούσε την πιθανότητα έναρξης πυρκαγιάς εν πτήση πάρα πολύ πιθανή. Όπως ελέχθη, ο κυβερνήτης του, εφαρμόζοντας τα προβλεπόμενα από το manual του ελικοπτέρου για τη συγκεκριμένη περίπτωση, προχώρησε άμεσα στη διαδικασία αναγκαστικής προσγείωσης, προσγειώνοντάς το στην κοίτη του ποταμού.

Πλήρωμα και επιβαίνοντας δεν έπαθαν το παραμικρό και ο κυβερνήτης ειδοποίησε τη Μονάδα του, προκειμένου με άλλο ελικόπτερο να μεταφερθούν εκεί τεχνικοί και ανταλλακτικά, κάτι που έγινε και προσπαθούν μέχρι τώρα για την αποκατάσταση της βλάβης και την πτήση του ελικοπτέρου στο αεροδρόμιο του νησιού πριν τη δύση του ηλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου