Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Συρία: Ισλαμιστές υποστηρίζουν ότι αιχμαλώτισαν πέντε Υεμενίτες αξιωματικούς


Μια ισλαμική οργάνωση που μάχεται το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ στη Συρία, υποστηρίζει ότι αιχμαλώτισε πέντε Υεμενίτες αξιωματικούς που ήρθαν στη χώρα για να βοηθήσουν την κυβέρνηση να καταστείλει την εξέγερση.


Σε βίντεο που αναρτήθηκε σε ισλαμικές ιστοσελίδες διακρίνονται πέντε άνδρες καθισμένοι κάτω από μια μαύρη σημαία που γράφει στα αραβικά «Μέτωπο Αλ-Νούσρα», το όνομα της οργάνωσης η οποία ισχυρίζεται ότι πρόκειται για Υεμενίτες «που κρατούνται στη βόρεια Συρία».


Οι πέντε άνδρες, που φορούν πολιτικά, εξηγούν ότι είχαν αναπτυχθεί στο Χαλέπι και ο ένας «ομολογεί» ότι συμμετείχε σε μια «συντονισμένη ενέργεια μεταξύ των κυβερνήσεων της Υεμένης και της Συρίας για την καταστολή της συριακής εξέγερσης».

"Ζητώ από την κυβέρνηση της Υεμένης να διακόψει όλους τους στρατιωτικούς και επιμελητειακούς δεσμούς επειδή το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ δολοφονεί το λαό και αυτό το είδαμε με τα μάτια μας όταν ήρθαμε εδώ», δηλώνει ένας από τους αιχμαλώτους που υποστηρίζει ότι ονομάζεται Μοχάμεντ Άμπντο Χεζάμ αλ-Μελέικι.

Στο βίντεο παρουσιάζονται επίσης οι ταυτότητες των πέντε ανδρών και φωτογραφίες τους με στρατιωτικές στολές. Δεν έχει διευκρινιστεί πάντως πότε γυρίστηκε το βίντεο και πού ακριβώς κρατούνται οι πέντε άνδρες.

Μια υεμενίτικη οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανέφερε ότι οι πέντε ήταν αξιωματικοί του στρατού που σπούδαζαν σε μια στρατιωτική ακαδημία στο Χαλέπι και εξαφανίστηκαν τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, οι οικογένειές τους ανέφεραν στις 4 Σεπτεμβρίου ότι τα ίχνη τους χάθηκαν ενώ κατευθύνονταν από το Χαλέπι προς τη Δαμασκό με σκοπό να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, αφού ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους. Άλλος ένας Υεμενίτης, ένςα γιατρός, εξαφανίστηκε στις 13 Αυγούστου, όταν τον σταμάτησαν στο αεροδρόμιο οι συριακές αρχές.

Το Μέτωπο Αλ-Νούσρα έχει αναλάβει την ευθύνη για πολλές επιθέσεις αυτοκτονίας στη Συρία τους τελευταίους μήνες, με σημαντικότερη μια διπλή επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε 55 ανθρώπους τον Μάιο στη Δαμασκό.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου