Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Μπασέσκου: Λύση για την Ευρώπη οι «Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης»


Η Ρουμανία δεν θέλει την εδραίωση εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενός δεύτερης κλάσης ομίλου που θα συγκροτούν κράτη - μέλη που είναι εκτός της ευρωζώνης, τόνισε ο Ρουμάνος πρόεδρος Τράιαν Μπασέσκου στην ομιλία του στο διήμερο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που πραγματοποιείται από χθες στο Βουκουρέστι.


«Η μόνη λύση που θα εγγυάται την ευημερία των πολιτών μας και την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις παγκόσμιες πολιτικές, το ρόλο της ως κινητήριας δύναμης στις παγκόσμιες πολιτικές, θα είναι ένα μία πιο βαθιά και γρήγορη ολοκλήρωση, η οποία, κατά τη γνώμη μου, μπορεί να επιτευχθεί υπό τη μορφή των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης. Κανένας δεν μπορεί να αντιταχθεί πλέον στην παγκοσμιοποίηση και οποιαδήποτε ρύθμιση της παγκοσμιοποίησης είναι καταδικασμένη να αποτύχει» υπογράμμισε ο Ρουμάνος πρόεδρος.


«Χρειαζόμαστε οικονομική, νομισματική και πολιτική ενοποίηση. Κατά συνέπεια, πρέπει να σχεδιάσουμε συγκεκριμένες λύσεις, να έχουμε το θάρρος να εξηγήσουμε στα έθνη μας ότι ο δρόμος προς μία ισχυρότερη ενοποίηση είναι η απάντηση» είπε ο κ. Μπασέσκου.

Ο πρόεδρος της Ρουμανίας ανέφερε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης είναι η λύση που χρειάζεται η Ευρώπη» και χαρακτήρισε το σύνθημα του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, «Η λύση είναι περισσότερη Ευρώπη», εμπνευσμένο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου