Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Μ. Μαΐλλης: «Η Μέρκελ άκουσε και μας είπε να κάνουμε υπομονή» Για τη συνάντηση Μέρκελ με Έλληνες και Γερμανούς επιχειρηματίες

Μ. Μαΐλλης: «Η Μέρκελ άκουσε και μας είπε να κάνουμε υπομονή»

Την Τετάρτη 10/10/2012 ο πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου μίλησε στις «Πρωινές Διαδρομές»

Η Καγκελάριος βασικά ήθελε να ακούσει, από πρώτο χέρι, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εδώ, στην πραγματική οικονομία, οι επιχειρήσεις. Άκουσε από πολλούς, επειδή ήταν διακλαδική η συνάντηση, πιστεύω τα άκουσε όλα.


Μας είπε να κάνουμε υπομονή και ότι αντιλαμβάνεται πόσο κρίσιμο είναι να υπάρξει ρευστότητα στην αγορά. Δεν ήρθε να μας πει ή να μας ανακοινώσει κάτι. Ήρθε να ακούσει. Άκουσε και κατάλαβε και πιστεύω ότι αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο. Και τα άκουσε και από γερμανικά χείλη, κάτι που παίζει ρόλο.
Αυτή η επίσκεψη σφραγίζει, κατά κάποιο τρόπο, μια αλλαγή κλίματος που βλέπουμε τον τελευταίο μήνα. Το κλίμα αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη και στη Γερμανία γίνεται θετικότερο προς την Ελλάδα. Είναι ένα μήνυμα στήριξης προς την κυβέρνηση. Καταλαβαίνουμε ότι έρχονται δύσκολα και νομίζω ότι θεώρησε καλό να δώσει αυτό το μήνυμα αλληλεγγύης και στήριξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου