Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Ο Στρατός πρέπει να λογοδοτεί στο Υπουργείο



Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή για το πραξικόπημα και το περίφημο ηλεκτρονικό μνημόνιο, ολοκλήρωσε την έκθεσή της, η οποία θα παρουσιαστεί στον πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης εντός της εβδομάδος, και προτείνει ο Αρχηγός του στρατεύματος να λογοδοτεί στον Υπουργό Άμυνας και όχι στον Πρωθυπουργό.

Στην έκθεση υποστηρίζεται, πως ο Αρχηγός του στρατεύματος μπορεί να δράσει καλύτερα υπό τις εντολές του Υπουργείου Άμυνας παρά υπό τις εντολές του Πρωθυπουργού, όπως συμβαίνει σήμερα.

Συγκεκριμένα η έκθεση αναφέρει: «Όσον αφορά στη δομή της ιεραρχίας που πρέπει να υπάρχει σε ένα δημοκρατικό καθεστώς, ο Αρχηγός του στρατεύματος θα έπρεπε να λογοδοτεί στο Υπουργείο Άμυνας».
Πρωτοβουλία του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης & Ανάπτυξης

Όταν τέθηκε το ζήτημα στις 24 Νοεμβρίου, σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός, Bekir Bozdağ, υπέδειξε ότι το συγκεκριμένο θέμα θα ετίθετο  και στη Επιτροπή Συνταγματικής Αναθεώρησης με πρωτοβουλία του κυβερνώντος κόμματος. Συγκεκριμένα, ο Bozdağ επεσήμανε στο δίκτυο Anatolia : «ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων αυτή τη στιγμή λογοδοτεί στον Πρωθυπουργό, σύμφωνα με τη διοικητική δομή του υπάρχοντος Συντάγματος. Σύμφωνα με αυτά που γνωρίζω, στο προσχέδιο συνταγματικό κείμενο της Επιτροπής, υπάρχει η πρόταση βουλευτών του Κόμματος Δικαιοσύνης & Ανάπτυξης, για υπαγωγή του Αρχηγού υπό τις εντολές του Υπουργείου Άμυνας».
«Το παραπάνω αποτελεί ένα σημαντικό και ιστορικό βήμα για τη δημοκρατία στη χώρα μας. Ελπίζουμε και τα υπόλοιπα κόμματα να δουν θετικά αυτήν την αλλαγή», συνέχισε ο Bozdağ.

Η έκθεση επίσης «στοχοποιεί» και την Τουρκική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΜΙΤ), υποστηρίζοντας πως θα πρέπει να πολιτικοποιηθεί πλήρως και να αναλάβει ρόλο εσωτερικής πληροφόρησης, και όχι μόνο εξωτερικής.

Ομάδα Ειδήσεων e-afipnisi

ΠΗΓΗ: http://www.e-afipnisi.gr/news_info.php?data_id=2655&timicat1=74343&timicat2=18075&timicat3=0&timicat4=0&timicat5=0&timicat6=0&timicat7=0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου