Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Με ειδικό "εισιτήριο" θα κάνουν εξετάσεις οι ανασφάλιστοι


image
Εισιτήριο ελεύθερης πρόσβασης σε δημόσιες και ιδιωτικές μονάδες υγείας, ετήσιας διάρκειας, θα χορηγηθεί από την επόμενη χρονιά σε ανασφάλιστους πολίτες, μακροχρόνια άνεργους και οικογένειες που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχιας.
Το πρόγραμμα, που θα χρηματοδοτηθεί από κονδύλια του ΕΣΠΑ, θα έχει ισχύ τη διετία και 2013- 14 και θα αφορά σε 100 χιλ. δικαιούχους το χρόνο. Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 40 εκατ. ευρώ.
Το ειδικό αυτό εισιτήριο θα περιλαμβάνει τα εξής: αρχική εξέταση από γιατρό και παραπομπή για εξετάσεις, πλήρες σετ προληπτικών εξετάσεων, αξιολόγηση των εξετάσεων από το γιατρό, χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής και περαιτέρω ιατρικός έλεγχος αν κριθεί απαραίτητο.
Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο επικαιροποιημένο σχέδιο του υπουργείου Υγείας για την καλύτερη αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων, δεδομένου πως ο αριθμός των πολιτών που δεν καλύπτονται πλέον από κάποιο ασφαλιστικό φορέα διαρκώς αυξάνεται.

Όπως διευκρίνισαν ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος και ο γ.γ. του υπουργείου Πελοπίδας Καλλίρης, οι δικαιούχοι του εισιτηρίου θα μπορούν να έχουν πρόσβαση παντού, και σε δημόσια και σε ιδιωτικά νοσοκομεία δηλαδή, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ρυθμιστούν και οι τελευταίες τεχνικές λεπτομέρειες για το πώς θα γίνει η επιλογή των δικαιούχων για την πρώτη φάση υλοποίησης του προγράμματος.
Της Βίκυς Κουρλιμπίνη
Πηγή: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου