Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Πρώτες απώλειες για το Ισραήλ εν μέσω κλιμακούμενης βίας

Οι πρώτοι θάνατοι Ισραηλινών μετά την δολοφονία του διοικητή της Χαμάς, σημειώθηκαν σήμερα, ενώ κλιμακώνεται η ένταση στην Λωρίδα της Γάζας.

Πρώτες απώλειες για το Ισραήλ εν μέσω κλιμακούμενης βίας
Οι τρεις Ισραηλινοί- δυο γυναίκες και ένας άνδρας- σκοτώθηκαν όταν ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από την Γάζα, χτύπησαν τον τελευταίο όροφο κτηρίου στο νότιο Ισραήλ.

Πρόκειται για τις πρώτες απώλειες για το Ισραήλ, από χθες, όταν δολοφονήθηκε ο διοικητής της στρατιωτικής πτέρυγας της παλαιστινιακής, ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς.
Εκατοντάδες ρουκέτες έχουν εκτοξευτεί από την Γάζα στο Ισραήλ το οποίο με την σειρά του επιδόθηκε σε σειρά αεροπορικών επιδρομών, καθώς τις τελευταίες εβδομάδες έχει κλιμακωθεί η διασυνοριακή ένταση.

Κατά τις επιδρομές σκοτώθηκαν 13 Παλαιστίνιοι, κυρίως μαχητές, αλλά ανάμεσά τους συγκαταλέγονται και παιδιά.
Ο υπουργός εξωτερικών της Βρετανίας, Γουίλιαμ Χέιγκ, έδειξε την Χαμάς ως την κύρια υπεύθυνη για την παρούσα κρίση, κάνοντας έκκληση στις εμπλεκόμενες πλευρές να αποφύγουν οποιαδήποτε δράση θα οδηγήσει σε κλιμάκωση και σε θανάτους πολιτών.
Ο Αιγύπτιος πρόεδρος, Μοχάμεντ Μόρσι, καταδίκασε τις αεροπορικές επιδρομές, ανακαλώντας τον πρεσβευτή της χώρας από το Ισραήλ.
Πάντως ο επικεφαλής της πολιτικής πτέρυγας της Χαμάς, Κ. Μεσάαλ, διαβεβαίωσε ότι η οργάνωση θα συνεχίσει την «αντίσταση» εναντίον του Ισραήλ.
ΠΗΓΗ: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63738468

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου