Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Προειδοποίηση Βρετανών επιχειρηματιών κατά της εξόδου από την ΕΕ


Κορυφαίοι επιχειρηματίες στη Βρετανία προειδοποιούν με ανοιχτή επιστολή τους τον πρωθυπουργό Κάμερον ότι ριψοκινδυνεύει την αποσταθεροποίηση της εθνικής οικονομίας αν οδηγήσει τη χώρα εκτός ΕΕ στο πλαίσιο της πλήρους επαναδιαπραγμάτευσης της σχέσης Λονδίνου-Βρυξελλών.

Στην επιστολή που δημοσιεύεται στους Financial Times σημειώνεται ότι ο κ. Κάμερον έχει δίκιο να ζητά μεταρρυθμίσεις στην ενιαία αγορά, τον κοινοτικό προϋπολογισμό και την ευρωπαϊκή ντιρεκτίβα για το ωράριο εργασίας, αλλά τονίζεται ότι «μία πιο ριζοσπαστική επαναδιαπραγμάτευση είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα απορριπτόταν».
Οι Βρετανοί επιχειρηματίες προειδοποιούν ότι το σχέδιο του Ντέιβιντ Κάμερον για ριζικό επανακαθορισμό των σχέσεων με τις Βρυξέλλες, με επαναπατρισμό μιας σειράς εξουσιών, θα μπορούσε να αποτύχει. Μια τέτοια αποτυχία, φοβούνται οι Βρετανοί επιχειρηματίες, θα μπορούσε να απογοητεύσει τους πολίτες της χώρας και να τους οδηγήσει σε ψήφο υπέρ της εξόδου από την ΕΕ στο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός θα παρουσιάσει τις θέσεις του επί της μελλοντικής σχέσης Βρετανίας-ΕΕ σε ομιλία του αργότερα μέσα στο μήνα στην Ολλανδία, όπως γράφουν οι Financial Times.

Την υπογραφή τους στην ανοιχτή επιστολή έχουν βάλει μεταξύ άλλων ο σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον του Ομίλου Virgin, o Κρις Γκίμπσον-Σμιθ, πρόεδρος του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου, ο σερ Μάικλ Ρέικ της BT, o Γιαν ντι Πλεσίς της Rio Tinto και ο σερ Μάρτιν Σορέλ της WPP.
Πηγή http://euractiv.gr/oikonomia/proeidopoiisi-bretanon-epixeirimation-kata-tis-eksodoy-apo-tin-ee

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου