Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Fitch: Σημαντικός ο κίνδυνος υποβάθμισης της Βρετανίας

image
Η Βρετανία αντιμετωπίζει σημαντικό κίνδυνο απώλειας της αξιολόγησης AAA καθώς η κατάσταση της οικονομίας της έχει επιδεινωθεί από τότε που τοποθετήθηκε σε αρνητικό outlook, δήλωσε σε συνέντευξή του στο CNBC ο επικεφαλής κρατικών αξιολογήσεων της Fitch Ratings, David Riley.

«Έχουμε τη Βρετανία σε αρνητικό outlook σχεδόν για 12 μήνες και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου το οικονομικό και δημοσιονομικό outlook έχει επιδεινωθεί,» δήλωσε ο Riley.

Η Βρετανία έχει την μεγαλύτερη αξιολόγηση και από τους τρεις σημαντικότερους οίκους από τη δεκαετία του 1970, ωστόσο οι Moody΄s Investors Service και Fitch Ratings την τοποθέτησαν σε καθεστώς παρακολούθησης για πιθανή υποβάθμιση πέρυσι.

Ο Riley σημείωσε πως η Βρετανία έχει επωφεληθεί από την ευελιξία που της δίνει η χρήση του δικού της νομίσματος. Αναφερόμενος στο σχέδιο μείωσης του δημοσίου χρέους ο Riley επισήμανε πως δεν είναι αρκετό εάν δεν προβλέπει ανάπτυξη, «Πιστεύω πως όλοι μας πρέπει να δούμε κάποιες βάσεις οικονομική ανάκαμψης στη Βρετανία διαφορετικά θα δημιουργηθούν πιέσεις για την αξιολόγηση,» τόνισε το στέλεχος της Fitch.


Πηγή: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου