Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Επιχείρηση παραπλάνησης με χημικά όπλα στη Συρία;


δδ
Η βρετανική Britam έγινε αποδέκτης πρότασης του Κατάρ για εισαγωγη χημικών όπλων από τα λιβυκά αποθέματα σε συριακό έδαφος.
Στις 22 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε κυβερνοεπίθεση κατά της εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας Britam Defence Ltd, η οποία προκάλεσε μεγάλη διαρροή της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και ευαίσθητων αρχείων της βρετανικής εταιρείας. Από τα ντοκουμέντα που διέρρευσαν, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίαζει ένα email του διευθυντικού στελέχους David Goulding προς τον συνάδελφό του Philip Doughty, πρώην αξιωματικό της SAS. 
Στο ηλεκτρονικό μήνυμα με ημερομηνία αποστολής 24 Δεκεμβρίου, ο Goulding ενημερώνει τον Doughty περί “νέας προσφοράς των Καταριανών” με θέμα τη Συρία για την ανάληψη μιας ιδιαίτερα ριψοκίνδυνης αποστολής. Συγκεκριμένα, το Κατάρ που φέρεται να έχει τη συγκατάθεση της Oυάσινγκτον, εμφανίζεται διατεθειμένο να πληρώσει υπέρογκη αμοιβή στην Britam προκειμένου να “φυτέψει” χημικά όπλα σοβιετικής προέλευσης από τα αποθέματα της Λιβύης στη πόλη Χομς της Συρίας. Η επιχείρηση, αναφέρει ο Goulding, θα πρέπει να εκτελεσθεί από ρωσόφωνους Ουκρανούς υπαλλήλους της εταιρείας και να βιντεοσκοπηθεί. Σημειώνεται ότι η Britam θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας στη Μ. Βρετανία, με δράση στο Ιράκ και γραφεία στο Ντουμπάι.
ρ
Το επίμαχο ηλεκτρονικό μήνυμα.
φφ
Λίστα προσωπικού ουκρανικής και γεωργιανής καταγωγής της Britam Defence Ltd.

πηγή http://strategyreports.wordpress.com/2013/02/11/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%AF%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%BB%CE%AC%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CF%87%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%8C%CF%80/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου