Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Αυστρία: Σκάνδαλο διαφθοράς απειλεί την ακροδεξιά

Το ακροδεξιό αυστριακό κόμμα, κινδυνεύει να χάσει από τους σοσιαλδημοκράτες, το ιστορικό προπύργιο του χαρισματικού ηγέτη του, Γιόργκ Χάιντερ, ο οποίος πέθανε το 2008, κατά τη διάρκεια των περιφερειακών εκλογών της Καρινθίας.Οι ακροδεξιοί απειλούνται, εν μέσω ενός σκανδάλου διαφθοράς, που αφορά την ιδιωτικοποίηση της τράπεζας Hypo Alpe-Adria.
Το ακροδεξιό αυστριακό κόμμα, κινδυνεύει να χάσει το ιστορικό του προπύργιο
Σε μια ακόμη περιφέρεια στην επαρχία της Κάτω Αυστρίας, κοντά στη Βιέννη, η βασική πρόκληση θα είναι αν το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα καταφέρει να διατηρήσει ή όχι την πλειοψηφία. Οι Χριστιανοδημοκράτες πάντως σε ομοσπονδιακό επίπεδο, είναι μέρος του μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού υπό την ηγεσία του σοσιαλδημοκράτη καγκελάριου, Βέρνερ Φάιμαν.

Μια άλλη πρόκληση αυτών των περιφερειακών εκλογών, είναι η παρουσία για πρώτη φορά, του ευρωσκεπτικιστή αυστροκαναδού δισεκατομμυριούχου, Φράνκ Στρόνακχ, ιδρυτή της αυτοκινητοβιομηχανίας Magna, ο οποίος, σε ηλικία 80 ετών, άρχισε την περιπέτεια με την πολιτική, με το νεοσυσταθέν κόμμα, που φέρει το όνομα του και κινείται πολιτικά μεταξύ της δεξιάς και της άκρας δεξιάς.

Οι περιφερειακές εκλογές, αναμένεται να δώσουν μια ένδειξη των τάσεων, πριν από τις κοινοβουλευτικές εκλογές, που είναι προγραμματισμένες για τα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου