Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Dromeus Capital: οι εκτιμήσεις για το έλλειμμα του προϋπολογισμού θα πέσουν έξω



Το Dromeus Capital είναι ένα από τα hedge funds που σημείωσαν τα μεγαλύτερα κέρδη -τόσο σε χρήμα όσο και σε φήμη- από το τελευταίο ράλι των ελληνικών ομολόγων. Όμως, τώρα, οι ιδρυτές του τηρούν μια πιο επιφυλακτική στάση απέναντι στην Ελλάδα και ρευστοποιούν μέρος των θέσεών τους στις ελληνικές επενδύσεις.
Αναλυτές, πάντως, δηλώνουν πάντα επιφυλακτικοί με τέτοιου είδους πληροφορίες, οι οποίες επηρεάζουν την αγορά, χωρίς να αποκλείεται, κάποιες φορές, να γίνονται αφορμή για κάποιον που  έχει  ήδη πουλήσει στα ψηλά, να αγοράσει σε πιο χαμηλές τιμές. Έτσι και αλλιώς, τα ελληνικά ομόλογα παραμένουν στο στόχαστρο των κερδοσκοπικών funds, καθώς με τις μεγάλες διακυμάνσεις τους και την πολιτική αβεβαιότητα που υπάρχει στην Ευρωζώνη, και τα επηρεάζει, προσφέρονται για επιθετικές κερδοσκοπικές κινήσεις.

Όπως αποκαλύπτει το site FINalternatives.com, η Dromeus αύξησε τις θέσεις της σε μετρητά, για πρώτη φορά από την ίδρυσή της, πριν από έξι μήνες. Έχοντας βγάλει αποδόσεις άνω του 50% στο διάστημα αυτό, οι διαχειριστές του fund τώρα θεωρούν ότι το ράλι των ελληνικών ομολόγων και μετοχών ίσως να έχει παρατραβήξει.
“Οι ελληνικές επενδύσεις βίωσαν ένα τρομακτικό ράλι κατά τα τελευταία τρία τρίμηνα, όμως, οι μελλοντικές προοπτικές εξαρτώνται ολοένα και περισσότερο από την υλοποίηση του προϋπολογισμού και την ανάκαμψη του ΑΕΠ. Και εμείς έχουμε αμφιβολίες και για τα δύο”, εξηγεί ο Αχιλλέας Ρισβάς, ιδρυτής του Dromeus, σύμφωνα με το FINalternatives.com.
Η Dromeus αμφισβητεί την επίσημη πρόβλεψη της τρόικας για ύφεση στο 4,2%, αφού όπως επισημαίνει, θα χρειαστεί πολύ απότομη βελτίωση των οικονομικών συνθηκών κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2013, για να βγει αληθινή αυτή η εκτίμηση.
“Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι η οικονομία πιάνει πάτο. Το μοντέλο μας δείχνει ότι υπάρχει ισχυρή πιθανότητα η Ελλάδα να μην επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα φέτος, καθώς τα φορολογικά έσοδα θα είναι πιο αδύναμα από ό,τι προβλέπεται”, λέει ο αναλυτής της Dromeus, Νεκτάριος Παπαγιαννακόπουλος.
“Οι αγορές πανηγύρισαν με την είδηση του πρωτογενούς πλεονάσματος, όμως, εμείς ανησυχούμε ότι οι εκτιμήσεις για το έλλειμμα του προϋπολογισμού θα πέσουν έξω, λόγω των εσόδων από άμεσους και έμμεσους φόρους και το κόστος κοινωνικής ασφάλισης”, δηλώνει ο Ρισβάς, ο οποίος προβλέπει ότι το 2013 θα κλείσει με έλλειμμα 2-4 δισ. ευρώ. 
Πηγή: Πώς "παίζει" με τα ελληνικά ομόλογα το hedge fund Dromeus Capital, που πλούτισε από αυτά | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/7462/pos-paizei-me-ta-ellinika-omologa-hedge-fund-dromeus-capital-poy-ploytise-apo-ayta#ixzz2P27bGW00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου