Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

To ΔΝΤ προειδοποιεί τις ΗΠΑ

usoa
Αναθεώρηση προβλέψεων προς τα κάτω, αν εφαρμοστούν οι αυτόματες περικοπές δαπανών
 Αν εφαρμοστούν στην ολότητά τους οι λεγόμενες αυτόματες περικοπές των δαπανών του αμερικανικού ομοσπονδιακού κράτους, το ΔΝΤ θα μειώσει πιθανότατα κατά τουλάχιστον 0,5% την πρόβλεψη για 2% ανάπτυξη της οικονομίας των ΗΠΑ το 2013, προειδοποίησε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Ουίλιαμ Μάρεϊ.
«Θα δούμε τι θα συμβεί την Παρασκευή (σ.σ. αύριο), αλλά όλοι υποθέτουν ότι οι αυτόματες περικοπές θα ισχύσουν», ανέφερε ο Μάρεϊ.
Η προειδοποίηση του ΔΝΤ για τις συνέπειες των περικοπών στις ΗΠΑ και στον υπόλοιπο κόσμο σημειώνεται την ώρα που η Ευρώπη συνεχίζει να αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα από τις συνέπειες της κρίσης χρέους και η ανάπτυξη επιβραδύνεται σε αναπτυσσόμενες οικονομίες όπως η Κίνα, η Ινδία και η Βραζιλία.

Οι αναθεωρημένες προβλέψεις του ΔΝΤ αναμένεται να συμπεριληφθούν, εάν το σενάριο περί περικοπών γίνει πραγματικότητα, στην έκθεση του Ταμείου για την παγκόσμια οικονομική προοπτική που αναμένεται να εκδοθεί στα μέσα Απριλίου. Η πρόβλεψη του ΔΝΤ που είχε δημοσιευτεί τον Ιανουάριο έκανε λόγο για παγκόσμια ανάπτυξη 3,5% φέτος και 4,1% το 2014.
Πηγή: ΑΜΠΕ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου