Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Γερμανική ομολογία: Τη διαγραφή μεγάλου μέρους του ελληνικού χρέους ζητά ο πρώην καγκελάριος Χέλμουτ Σμιτ

Συνέντευξη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο παραχώρησε ο πρώην καγκελάριος της Δυτικής Γερμανίας, Χέλμουτ Σμιτ, στην οποία αναφέρθηκε στην κρίση, τις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και στις προοπτικές της Ευρώπης.
HELMUT SCHMIDT
Ο Χέλμουτ Σμιτ, το πολιτικό βεληνεκές του οποίου ξεπερνά τα σύνορα της χώρας του, εμφανίστηκε πεπεισμένος πως χρειάζεται ένα κατάλληλο επενδυτικό πρόγραμμα προς όφελος της Ελλάδας, ταυτόχρονα με μια συμφωνία για διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους.

Όσον αφορά την εκτίμηση του, για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων, υποστήριξε την άποψη πως βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο, όσο και πριν, ενώ σημείωσε ακόμη πως η Ελλάδα δεν θα μπορέσει ποτέ να πληρώσει το τεράστιο χρέος της. Πρόσθεσε, μάλιστα, πως στην πραγματικότητα πολλά από τα δισεκατομμύρια ευρώ της βοήθειας προς την Ελλάδα βρίσκονται μόνο στα βιβλία.
Χαρακτήρισε απολύτως ανεπιθύμητη την οποιαδήποτε συζήτηση για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, διευκρινίζοντας ωστόσο πως δεν βλέπει το μέλλον της Ευρώπης τόσο θετικά, όσο και πριν από 6 μήνες, αλλά εξακολουθεί να το βλέπει αισιόδοξα και να παραμένει Ευρωπαίος.
Τέλος, ο πρώην καγκελάριος της Δυτικής Γερμανίας δήλωσε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει αντιδράσει με ασυνέπεια μόνο στην περίπτωση της Ελλάδας, καθώς και ότι εξακολουθούν να υφίστανται πολλά προβλήματα, τα οποία πιέζουν την Ευρώπη, αλλά δεν προσφέρονται λύσεις για την αντιμετώπιση τους.
(Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΠΗΓΗ:http://www.huffingtonpost.gr/2015/06/18/helmut-smi_n_7611826.html?1434633857&utm_source=Sport24&utm_medium=huffpost_homebig&utm_campaign=24MediaWidget

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου