Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

ΣΕΒ Δ.Δασκαλόπουλος: «Να γράψουμε το δικό μας μνημόνιο»

Νέα ηχηρή παρέμβαση του προέδρου του ΣΕΒ Δημήτρη Δασκαλόπουλου στο θέμα των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του, τόνισε: «Είναι καιρός να πάψουμε να συρόμαστε πίσω από τις επιταγές των δανειστών μας. Πρέπει να γράψουμε με το δικό μας χέρι ένα νέο μνημόνιο στα Ελληνικά. Ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και εκσυγχρονισμού που θα γράφει Ελλάδα στην ούγια».
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ άφησε αιχμές και κατά της κυβέρνησης λέγοντας: «Οσο οι πολιτικοί μας περιορίζονται να κάνουν είτε τους λογιστές είτε τους εισαγγελείς του μνημονίου, δεν υπάρχει διέξοδος για την οικονομία και τους πολίτες. Αύριο μπορεί πράγματι να πάρουμε την πολυπόθητη δόση, αλλά μεθαύριο θα χρειαστούμε μοιραία νέες δόσεις και νέα μέτρα, αν δεν προχωρήσουν εδώ και τώρα όλες εκείνες οι μεταρρυθμίσεις που είναι η μόνη εθνική λύση. Σε ό,τι αφορά τα εργασιακά, ο κ. Δασκαλόπουλος εξέφρασε την ανησυχία του, αλλά και την απορία του, λέγοντας ότι τα εργασιακά θέματα γίνονται «διαπραγματευτικό και επικοινωνιακό μπαλάκι στο πινγκ-πονγκ που παίζεται μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας».

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ τόνισε ακόμη: «Με θλίβει το γεγονός ότι οι κοινωνικοί εταίροι έχουμε βγει από το παιχνίδι. Σήμερα άλλοι κανονίζουν για εμάς χωρίς εμάς. Καταφέραμε να αυτοκαταργηθούμε, επειδή δεν καταφέραμε να συνεννοηθούμε. Αφήσαμε έτσι την κυβέρνηση μόνη στη γωνία και το πεδίο ελεύθερο στις απαιτήσεις της τρόικας. Ας πάρουμε τουλάχιστον ένα μάθημα για το μέλλον. Τις κόκκινες γραμμές τις πληρώνουν στο τέλος οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι του ιδιωτικού τομέα».
Χρήστος Κολώνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου