Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

ΙΝΚΑ: Απόφαση του Πρωτοδικείου Απαγορεύει στη ΔΕΗ να Εισπράττει το Χαράτσι


Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών εξέδωσε απόφαση με την οποία απαγορεύεται στην ΔΕΗ να εισπράττει το χαράτσι, να το ενσωματώνει στους λογαριασμούς αλλά και να διακόπτει την ηλεκτροδότηση, όπως αναφέρει η ΙΝΚΑ/ΓΟΚΕ σε ανακοίνωσή της.
Σχετική αγωγή είχε ασκηθεί από τη Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας ΙΝΚΑ/ΓΟΚΕ, μαζί με τα Σωματεία της, ΙΝΚΑ Κρήτης, Αιτωλοακαρνανίας, ΔΙΚΑΠ Πειραιά και την Ένωση Καταναλωτών Ελλάδας.
Σύμφωνα με το ΙΝΚΑ, «η απόφαση είναι προσωρινά εκτελεστή και δεν απαιτείται τελεσιδικία της. Ενεργεί και είναι υπέρ και έναντι όλων των πολιτών της Ελλάδας για λογαριασμό των οποίων άσκησε αγωγή η ΙΚΝΑ/ΓΟΚΕ με τα σωματεία μέλη της. Εμποδίζει τη διά της ΔΕΗ είσπραξη ενός φόρου 2 δισ. ευρώ».
Όπως δήλωσε ο νομικός πληρεξούσιος του ΙΝΚΑ,Γιάννης Μυταλούλης, δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω, «εφόσον συνεχίζεται η είσπραξη, ο καταναλωτής μπορεί να ζητήσει αποζημίωση αφού η ΔΕΗ πλέον δρα παράνομα. Η απόφαση του ΣτΕ μιλούσε για αντισυνταγματικότητα του τέλους ακινήτων αλλά δε διασφάλιζε την νομική υπεράσπιση του καταναλωτή, εν αντιθέσει με την απόφαση που καθαρογράφηκε».
Πηγή http://www.energia.gr/article.asp?art_id=64454

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου