Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Καμία ελπίδα για τον Οτσαλάν, διαμηνύει ο Τούρκος Πρωθυπουργός

«Η γενική αμνηστία είναι αδύνατη για αυτούς που έχουν εμπλακεί στην τρομοκρατία», δήλωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στο αεροδρόμιο Ατατούρκ, της Κωνσταντινούπολης.


Ο Ερντογάν βρέθηκε εκεί, προκειμένου να αναχωρήσει για την περιοδεία του στην Γκαμπόν, την Νιγηρία και την Σενεγάλη.

«Κυκλοφορούν φήμες σχετικά με κατ’ οίκον περιορισμό του Αμπντουλάχ Οτσαλάν. «Οσο το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης βρίσκεται στην εξουσία, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται ποτέ να συμβεί», τόνισε ο Τούρκος Πρωθυπουργός.


«Οι συναντήσεις (με τον Οτσαλάν) που λαμβάνουν χώρα αυτή την περίοδο, αποτελούν μέρος μίας διαδικασίας που έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό. Ο τομέας των πληροφοριών είναι ένα σημαντικό εργαλείο για την πολιτική. Τα κράτη συλλέγουν πληροφορίες ώστε να μπορούν να δρουν αποτελεσματικά, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Αυτό είναι που κάνουμε και εμείς. Προχωρούμε με αυτό τον τρόπο, ώστε να πετύχουμε στον αγώνα μας κατά της τρομοκρατίας. Στις συναντήσεις με τον Οτσαλάν δεν εμπλεκόμαστε ως πολιτικοί. Μαχόμαστε κατά της τρομοκρατίας και διαπραγματευόμαστε μόνο με πολιτικούς», είπε ο Ερντογάν, υποδεικνύοντας ότι οι συναντήσεις με τον Οτσαλάν έχουν ως μοναδικό στόχο τη συλλογή πληροφοριών και σε καμία περίπτωση δεν γίνεται συζήτηση για πολιτική συμφωνία με το ΡΚΚ.


Πηγή http://www.e-afipnisi.gr/news_info.php?data_id=3875&timicat1=74343&timicat2=18075&timicat3=0&timicat4=0&timicat5=0&timicat6=0&timicat7=0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου