Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Πρώτες αντιδράσεις στην ομιλία του Ασάντ


Ο Εθνικός Συριακός Συνασπισμός (αντιπολίτευση) απέρριψε τις προτάσεις του Προέδρου, Μπασάρ Αλ- Ασάντ για ένα νέο σχέδιο συμφιλίωσης.


Ο εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης, Walid al-Bunni, δήλωσε χαρακτηριστικά στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων: «όταν συστάθηκε ο Εθνικός Συριακός Συνασπισμός όλοι επιζητούσαν μία πολιτική λύση … τώρα όμως υπάρχουν 60.000 μάρτυρες. O συριακός λαός δεν έχει κάνει αυτές τις θυσίες για να διατηρηθεί αυτό το τυραννικό καθεστώς».



Ο Υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, William Hague, χαρακτήρισε το λόγο του Ασάντ «άκρως υποκριτικό» (beyond hypocritical), σχολιάζοντας ότι ήταν γεμάτος από ψεύτικες υποσχέσεις και πως πλέον δεν μπορεί να εξαπατήσει κανέναν.

Απευθυνόμενος σε ένα εκστασιασμένο κοινό στη Δαμασκό, ο Ασάντ χαρακτήρισε την αντιπολίτευση, ως «σκλάβους της Δύσης», ενώ κάλεσε τους Δυτικούς να σταματήσουν την υποστήριξη προς τους αντικαθεστωτικούς.

Νωρίτερα, ο Βρετανός Πρωθυπουργός, David Cameron, είχε στείλει μήνυμα προς τον Ασάντ, μέσω του BBC: «Το μήνυμά μου προς τον Ασάντ είναι να αποχωρήσει. Τα χέρια του είναι γεμάτα αίμα».


Πηγή http://www.e-afipnisi.gr/news_info.php?data_id=3888&timicat1=74343&timicat2=70894&timicat3=0&timicat4=0&timicat5=0&timicat6=0&timicat7=0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου