Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

800 κύλινδροι - βόμβες στη Λευκωσία

Πάνω από 800 κύλινδροι υγραερίου των 500 λίτρων ο καθένας βρίσκονται σκορπισμένοι στη Λευκωσία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να τρέχει να τους εντοπίσει και να τους καταγράψει.800 κύλινδροι - βόμβες στη Λευκωσία
Μετά από πρόσφατο επεισόδιο όπου η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε σε υποστατικό για αντιμετώπιση πυρκαγιάς και βρέθηκε αντιμέτωπη με κύλινδρο–βόμβα, αποφασίστηκε να γίνει έρευνα ώστε να διαφανεί πόσα και πού υπάρχουν τέτοια σημεία.


Όπως διεφάνη από τα στοιχεία που τηρεί το Τμήμα Επιθεωρήσεως Εργασίας, μόνο στη Λευκωσία υπάρχουν πέραν των 800 κυλίνδρων χωρητικότητας 500 λίτρων γκαζιού, που ισοδυναμούν με 25 κυλίνδρους οικιακής χρήσης. Λόγω του κινδύνου που ελλοχεύει έχει αποφασιστεί να γίνουν επιθεωρήσεις σε εγκαταστάσεις για να φανεί κατά πόσον καλύπτονται οι προδιαγραφές. Στο παρελθόν έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο, να καλείται η Πυροσβεστική να αντιμετωπίσει πυρκαγιές σε φάρμες, ψησταριές ή αλλού και να ανακαλύπτει ότι υπήρχαν πλησίον τέτοιοι κύλινδροι με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ζωές.


ΠΗΓΗ: http://www.philenews.com/el-gr/koinonia-eidiseis/160/132567/800-kylindroi-vomves-sti-lefkosia#.URX7PR26fDk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου