Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Αμυντικές δαπάνες των Ισραηλινών: υπέρογκα ποσά σε μία περίοδο κρίσης

Νέα δημοσιεύματα σχετικά με τις δαπάνες του Ισραήλ παρουσιάζουν ένα δυσανάλογα υψηλό ποσοστό, της τάξεως του ενός πέμπτου του συνολικού κρατικού προϋπολογισμού, να προορίζεται για τις αμυντικές δαπάνες της χώρας.



Συγκεκριμένα, αποκαλύπτεται ότι περισσότερο από το 50% δαπανάται για την εξυπηρέτηση των μισθολογικών αναγκών των στρατιωτικών. Τα ποσοστά αυξάνονται με γρήγορο ρυθμό τα τελευταία έτη, ταχύτερα από τον ρυθμό ανάπτυξης της ισραηλινής οικονομίας, η οποία δείχνει να «επιβραδύνεται» και να επιβαρύνεται σημαντικά από τις εν λόγω δαπάνες.


Συγκριτικά, τα ποσοστά του προϋπολογισμού που δαπανούνται για την άμυνα σε άλλες χώρες, είναι πολύ χαμηλότερα. Για παράδειγμα, η Γερμανία δαπανά το 3,6%, η Βρετανία 5,8% και η Αίγυπτος, που εμφανίζει υψηλά ποσοστά, δαπανά 6,3%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, δεν αντικατοπτρίζουν πλήρως την πραγματική εικόνα του ισραηλινού αμυντικού προϋπολογισμού, καθώς σε αυτόν έρχονται να προστεθούν τα δισεκατομμύρια δολάρια που λαμβάνονται ετησίως από τις Η.Π.Α., αλλά και μικρότερα ποσά από την Γερμανία και άλλα κράτη.

πηγή http://www.e-afip
nisi.gr/news_info.php?data_id=5390&timicat1=74343&timicat2=70894&timicat3=0&timicat4=0&timicat5=0&timicat6=0&timicat7=0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου