Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Ολοκληρώνεται σήμερα η G20 στη Μόσχα

Χωρίς ουσιαστικές δεσμεύσεις αναμένεται να είναι το τελικό ανακοινωθέν από τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών του G20 στη Μόσχα η οποία ολοκληρώνεται σήμερα, αφού υπάρχει αισθητή διάσταση απόψεων μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ.
Ολοκληρώνεται σήμερα η G20 στη Μόσχα
Σύμφωνα με το Reuters,το προσχέδιο του ανακοινωθέντος, το οποίο περιήλθε χθες στα χέρια αντιπροσωπείας του G20, δεν περιλαμβάνει το πρόσφατο αίτημα του G7 ότι η οικονομική πολιτική δεν θα πρέπει να θεσπίζει συγκεκριμένους στόχους για τις συναλλαγματικές ισοτιμίες.
Παράλληλα, αποφεύγει και οιαδήποτε αναφορά στον καθορισμό νέων στόχων για τη μείωση του χρέους, κάτι που επιθυμούσε διακαώς η Γερμανία αλλά οι ΗΠΑ ήθελαν να αποφύγουν.

Εάν η λεκτική του ανακοινωθέντος υιοθετηθεί σήμερα από τους υπουργούς Οικονομικών και τους κεντρικούς τραπεζίτες του G20, θα επιβεβαιώνει ότι η Ιαπωνία θα αποφύγει οιαδήποτε κριτική για την ιδιαίτερα χαλαρή νομισματική πολιτική της, η οποία έχει αποδυναμώσει το γιεν.
Το G20 παραμένει προσκολλημένο στην παλαιότερη λεκτική του για την ανάγκη αποφυγής της υπερβολικής μεταβλητότητας στις αγορές συναλλάγματος.
Στις βασικές του δε παραγράφους του προσχεδίου δεν υπάρχει άμεση αναφορά σε δημοσιονομικούς στόχους, ούτε βέβαια επαναλαμβάνει τη λεκτική του G7 που ζητούσε να μην καθοριστούν συγκεκριμένοι στόχοι για τις συναλλαγματικές ισοτιμίες, κάτι που φαίνεται να απαίτησε η Κίνα.
ΠΗΓΗ: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63783811

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου