Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Βουλγαρία: Το 2018 θα έρθει στη χώρα το αζέρικο φυσικό αέριο

Το 2018 ή το αργότερο στις αρχές του 2019 η Βουλγαρία μπορεί να περιμένει αζέρικο φυσικό αέριο μέσω του αγωγού Ναμπούκο, δήλωσε ο εκπρόσωπος της κοινοπραξίας του έργου Κρίστιαν Ντολεζάλ, σε συνέντευξή του στη δημόσια ραδιοφωνία της χώρας (BNR).


Ο ίδιος εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος, καθώς, όπως είπε, «φτάσαμε σε ένα προχωρημένο στάδιο της διαδικασίας έκδοσης άδειας και εάν όλα προχωρήσουν με βάση τον αρχικό σχεδιασμό, η Βουλγαρία μπορεί να περιμένει τις πρώτες προμήθειες φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν στο τέλος του 2018 ή - το αργότερο - στις αρχές του 2019».

Το έργο του αγωγού φυσικού αερίου Ναμπούκο προβλέπεται να μεταφέρει φυσικό αέριο από την περιοχή της Κασπίας στην Ευρώπη, παρακάμπτοντας τη Ρωσία.

Τον Μάιο του 2012, η κοινοπραξία του έργου παρουσίασε την αναθεωρημένη, μικρότερη, «έκδοση» του έργου του αγωγού, υπό την ονομασία Ναμπούκο-Δύση, που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από την Κασπία από τα βουλγαρο-τουρκικά σύνορα στο κεντρικό σημείο διανομής (CEGH) στην Ευρώπη.

Μέτοχοι του έργου είναι η βουλγαρική Bulgarian Energy Holding, η τουρκική Botas, η ουγγρική FGSZ, η αυστριακή OMV και η ρουμανική Transgaz.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου