Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση ανέλαβε καθήκοντα στη Βουλγαρία

Υπογράμμισε δε, ότι, θα είναι ιδιαίτερα ευτυχής εάν οι επόμενες κυβερνήσεις της Βουλγαρίας καταφέρουν να αξιοποιήσουν τους ευρωπαϊκούς πόρους που θα εισρεύσουν στη χώρα στο πλαίσιο της Περιόδου 2014-2020, λέγοντας πως «στη χώρα μας θα 'μπουν' 12,5 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό το οποίο ούτε η οικονομία, ούτε οι Βούλγαροι πολίτες θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν από κάποια άλλη πηγή».
Βουλγαρία: Ανέλαβε καθήκοντα η υπηρεσιακή κυβέρνηση
Ο κ. Μπορίσοφ σημείωσε ότι, κύρια αποστολή της υπηρεσιακής κυβέρνησης είναι να εξασφαλίσει τη διεξαγωγή έντιμων πρόωρων εκλογών.

Οι πολιτικοί αναλυτές αναφέρουν - μεταξύ άλλων - ότι ο κ. Μπορίσοφ έμεινε πιστός ως το τέλος στην «αξιοθαύμαστη κοινωνική αναισθησία που τον χαρακτήριζε και την περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας και ήταν και ο βασικός παράγοντας για την πτώση του».
Οι ίδιοι, σημειώνουν ότι, οι πολίτες της χώρας περίμεναν σήμερα να ακούσουν από τον κ. Μπορίσοφ «μια απολογία και όχι απολογισμό (του έργου) της κυβέρνησης, την οποία εξανάγκασαν να φύγει άρον άρον από την εξουσία, με τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για την εξαθλίωση που υφίστανται».

Εξάλλου, οι αναλυτές υπενθυμίζουν ότι το μεγαλύτερο μέρος των υποτιθέμενων επιτυχιών της κυβέρνησης Μπορίσοφ (κατασκευή αυτοκινητοδρόμων, του μετρό της Σόφιας και άλλων έργων υποδομών) χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου