Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Ξεκίνησε η μονομαχία για τη μετα-Τσάβες εποχή στη Βενεζουέλα

Η κούρσα για τη διαδοχή του Ούγκο Τσάβες ξεκίνησε αμέσως μετά την κηδεία του εκλιπόντος ηγέτη της Βενεζουέλας, αφού όπως ανακοινώθηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο οι εκλογές στις οποίες θα κονταροχτυπηθούν ο εκλεκτός του Τσάβες, Νικολάς Μαδούρο, και ο χαμένος των τελευταίων εκλογών Ενρίκε Καπρίλες θα πραγματοποιηθούν στις 14 Απριλίου.
     Ο εκλεκτός του Τσάβες, Ν. Μαδούρο, θεωρείται φαβορί για την προεδρία στις εκλογές της 14ης Απριλίου

Ο εκλεκτός του Τσάβες, Ν. Μαδούρο, θεωρείται φαβορί για την προεδρία στις εκλογές της 14ης Απριλίου
Τα στρατόπεδα ήδη έχουν αρχίσει να ετοιμάζονται και όπως τονίζουν οι περισσότεροι αναλυτές, δεδομένου του κλίματος που επικρατεί στη Βενεζουέλα μετά τον θάνατο του Ούγκο Τσάβες, θα είναι μια σκληρή, αλλά μάλλον άνιση για την αντιπολίτευση μάχη.
Η ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών βρήκε χιλιάδες πολίτες συγκεντρωμένους να παρακολουθούν από κοντά την τελετή που έγινε μπροστά στο φέρετρο του Τσάβες και την αντιπολίτευση ανέτοιμη, αφού ο Καπρίλες αναμενόταν να ανακοινώσει επισήμως την υποψηφιότητά του αργά χθες το βράδυ (ώρα Ελλάδας). Δύο συνεργάτες του, μιλώντας ανώνυμα στα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, έσπευσαν πάντως να επιβεβαιώσουν ότι ο Καπρίλες έχει πάρει την απόφασή του.

Πέρα από τους χιλιάδες υποστηρικτές του Τσάβες, που έχουν ορκιστεί ότι θα ψηφίσουν τον πρώην αντιπρόεδρο και από την Παρασκευή εν ενεργεία πρόεδρο της χώρας Νικολάς Μαδούρο, ο πρώην συνδικαλιστής και οδηγός λεωφορείου έχει υπέρ του όλες τις δημοσκοπήσεις, αλλά και την πρόσφατη ήττα του Καπρίλες στην τελευταία πολιτική μάχη που έδωσε με αντίπαλο τον Τσάβες στις εκλογές του Οκτωβρίου. Μάλιστα, ο Μαδούρο ήδη είχε την πρώτη επίσημη συνάντησή του το Σάββατο με Κινέζους αξιωματούχους, καθώς ο Τσάβες είχε θέσει σε εφαρμογή ένα σχέδιο επενδύσεων σε συνεργασία με τη Κίνα σε τομείς που παραδοσιακά επένδυαν οι ΗΠΑ.
ΠΗΓΗ: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63795265

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου