Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Η Ελλάδα δεν κάνει πρόοδο λέει η Citi, επιμένει στο Grexit



Περιορισμένη πρόοδο στην αποκατάσταση της βιωσιμότητας των δημόσιων οικονομικών εντοπίζει η Citigroup, την ώρα που η Barclays στέφει την Ελλάδα πρωταθλήτρια στην προσαρμογή, μαζί με την Ιταλία.
Παρά τη θετική επιθεώρηση της τρόικας και το γεγονός ότι οι ξένοι πιστωτές θεωρούν το ελληνικό χρέος βιώσιμο, η Citigroup επιμένει, με τη νέα έκθεση του επικεφαλής οικονομολόγου της, Willem Buiter, στα σενάρια περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.
“Τα  δημοσιονομικά μεγέθη παραμένουν εντός τροχιάς εξαιτίας της μεγάλης μείωσης του κόστους των τόκων, έπειτα από την περσινή αναδιάρθρωση χρέους, όμως, η ύφεση συνεχίζει και κατά πάσα πιθανότητα θα είναι βαθύτερη από το βασικό σενάριο του προγράμματος (για 4,6%)”, εξηγεί ο οίκος.
Και προειδοποιεί για αρνητικές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία από την κυπριακή κρίση.
“Εκτός και εάν γίνει μια μεγάλη διαγραφή των δανείων του επίσημου τομέα, για να αποκατασταθεί η βιωσιμότητα του χρέους, εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι υπάρχει αρκετά μεγάλη πιθανότητα η Ελλάδα να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη”, σημειώνουν οι αναλυτές του οίκου.
Οι προβλέψεις τους κάνουν λόγο για ύφεση 6% φέτος και 11,2% το 2014 με την ανεργία στο 28,7% και 34,1% αντίστοιχα.
Με την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, το χρέος θα αυξηθεί από τα επίπεδα του 179,8% του ΑΕΠ το 2013, στο 402% το 2014. 

Πηγή: Η Ελλάδα δεν κάνει πρόοδο λέει η Citi, επιμένει στο Grexit | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/9297/i-ellada-den-kanei-proodo-leei-i-citi-epimenei-sto-grexit#ixzz2QvF3xESm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου