Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

ΟΗΕ: «Σπάνια» συμφωνία στο Συμβούλιο Ασφαλείας για καταδίκη της Συρίας

Σε μια από τις «σπάνιες» συμφωνίες του που αφορά την κλιμακούμενη βία στη Συρία κατέληξε το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
ΟΗΕ: Kατέληξε σε μια «σπάνια» συμφωνία καταδίκης της Συρίας
Μετά από δύο χρόνια «διαίρεσης», καθώς διαρκώς υπήρχε διαφωνία μεταξύ των δυτικών χωρών από τη μια πλευρά και της Ρωσίας με την Κίνα από την άλλη, το 15μελές Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ζητά τον τερματισμό της κλιμάκωσης της βίας και καταδικάζει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κυρίως από τις ενέργειες των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων, αλλά στο μέτρο που τους αναλογεί και από τη δράση των ανταρτών.

«Η κλιμάκωση της βίας είναι απολύτως απαράδεκτη και πρέπει να σταματήσει αμέσως», ανέφερε το Συμβούλιο Ασφαλείας σε μια μη δεσμευτική δήλωση η οποία τιτλοφορείται «Στοιχεία Τύπου σχετικά με τη Συρία».

Μετά από συζήτηση σχετικά με την επιδείνωση της ανθρωπιστικής κατάστασης στη Συρία, το Συμβούλιο Ααφαλείας, «καταδίκασε τις ευρέως διαδεδομένες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τις συριακές αρχές, καθώς και τις τυχόν παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τις ένοπλες ομάδες των ανταρτών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου