Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Societe Generale: "Η Ελλάδα πρώτο θέμα συζήτησης για τους πελάτες μας"

Societe Generale: "Η Ελλάδα πρώτο θέμα συζήτησης για τους πελάτες μας"


Η Ελλάδα είναι ένα από τα πρώτα θέματα που ενδιαφέρουν αυτή τη στιγμή τους πελάτες της, διαπιστώνει η Societe Generale.

Στην τελευταία έκθεση της σειράς "On Our Minds", η Societe Generale σημειώνει ότι οι περισσότερες από τις ερωτήσεις που δέχεται από πελάτες της αφορούν την Ελλάδα. Οι συχνότερες ερωτήσεις αφορούν το εάν θα είναι το 2013 η τελευταία χρονιά ύφεσης για τη χώρα και το εάν θα γίνει και νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
“Η αναβάθμιση από τη Fitch σε B- από CCC στις 14 Μαΐου, οι έπαινοι από την Κομισιόν για τη συνεχιζόμενη πρόοδο και οι πρώτες ενδείξεις ότι οι επιπτώσεις από την Κύπρο δεν είναι τόσο άσχημες όσο πολλοί φοβούνταν, έχουν δημιουργήσει ελπίδες ότι το 2013 θα είναι η τελευταία χρονιά ύφεσης στην Ελλάδα, όπως προβλέπει και η Κομισιόν”, εξηγεί η Societe Generale.
“Οι ελπίδες αυτές ενισχύθηκαν περαιτέρω από τις κρατήσεις που δείχνουν ότι 17 εκατ. τουρίστες αναμένεται να επισκεφτούν την Ελλάδα, έναντι 15,5 εκατ. πέρυσι, καθώς οι χαμηλότερες τιμές τους προσελκύουν στη χώρα”.
Η Societe Generale απαντά στους πελάτες της που τη ρωτούν για την Ελλάδα, ότι ο επόμενος δείκτης τον οποίο θα πρέπει να παρακολουθούν είναι ο PMI του Μαΐου (ανακοινώνεται στις 3 Ιουνίου).
Παρόλα αυτά, θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι εκτιμήσεις του ίδιου του οίκου για την ελληνική οικονομία είναι μάλλον απαισιόδοξες και σίγουρα πολύ χειρότερες από αυτές της τρόικας. Ειδικότερα, η Societe Generale βλέπει ύφεση 10,3% φέτος, 4,2% το 2014 και 0,6% το 2015, με επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης το 2016, όταν προβλέπει αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,9%.
“Κατά τις δικές μας εκτιμήσεις, θα πρέπει να υπάρξει σημαντική ανάπτυξη στο υπόλοιπο του έτους για να επιτευχθούν οι εκτιμήσεις της Κομισιόν και του ΔΝΤ. Με τους βασικούς δείκτες σε αρνητικό έδαφος,  κάτι τέτοιο εμφανίζει προκλήσεις”, τονίζουν οι αναλυτές. Σημειώνεται ότι οι προβλέψεις της τρόικας μιλούν για ύφεση 4,2% φέτος και θετική ανάπτυξη το 2014 (της τάξης του 0,6%).


Πηγή: Societe Generale: "Η Ελλάδα πρώτο θέμα συζήτησης για τους πελάτες μας" | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/12400/societe-generale-i-ellada-proto-thema-syzitisis-gia-toys-pelates-mas#ixzz2UUh2r6On

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου