Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Οταν ο Εγγλέζος υφυπουργός υμνεί τον Πρόεδρο Αναστασιάδη πρέπει να φοβόμαστε…


Anastasiadis-Egglezos01-05november2013
Πολύ θετικά μίλησε για τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, ο Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βρετανίας Ντέϊβιντ Λίντιγκτον, μετά την συνάντηση που είχαν αργά απόψε στο Προεδρικό Μέγαρο.
Ο Βρετανός επίσημος χαρακτήρισε πολύ καλή την συνάντηση και είπε ότι τον συγχάρηκε για την ηγετική ικανότητα που επέδειξε. «Oταν ανέλαβε το αξίωμα (του Προέδρου) αντιμετώπισε τα πιο δύσκολα προβλήματα που μπορεί κανείς να φανταστεί για την οικονομία και την κρίση στο τραπεζικό σύστημα και επέδειξε πραγματική ηγετική ικανότητα σε δύσκολες αποφάσεις προς το συμφέρον του κυπριακού λαού», είπε.

Επέδειξε και πάλι ηγετική ικανότητα αναφορικά με κινήσεις προς την κατεύθυνση της λύσης (στο Κυπριακό), επεσήμανε ο κ. Λίντιγκτον. «Δεν εναπόκειται στο Ηνωμένο Βασίλειο να πει ποια μορφή λύσης θα πρέπει να υπάρξει, αυτό είναι κάτι που πρέπει να συμφωνηθεί μεταξύ των δύο κοινοτήτων εδώ στο νησί. Όμως, είναι τόσο πολύ προς το συμφέρον όλων να επιτευχθεί μια λύση», σημείωσε…
ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ
Μετά τη συνάντηση, ο Βρετανός αξιωματούχος δήλωσε στους δημοσιογράφους τα εξής:
“Είχα μια πολύ καλή συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Τον έχω συγχαρεί για την ηγετική ικανότητα που επέδειξε όταν ανέλαβε το αξίωμα (του Προέδρου). Αντιμετώπισε τα πιο δύσκολα προβλήματα που μπορεί κανείς να φανταστεί για την οικονομία και την κρίση στο τραπεζικό σύστημα και επέδειξε πραγματική ηγετική ικανότητα σε δύσκολες αποφάσεις προς το συμφέρον του κυπριακού λαού.
Επέδειξε και πάλι ηγετική ικανότητα αναφορικά με κινήσεις προς την κατεύθυνση της λύσης (στο Κυπριακό). Δεν εναπόκειται στο Ηνωμένο Βασίλειο να πει ποια μορφή λύσης θα πρέπει να υπάρξει, αυτό είναι κάτι που πρέπει να συμφωνηθεί μεταξύ των δύο κοινοτήτων εδώ στο νησί. Όμως, είναι τόσο πολύ προς το συμφέρον όλων να επιτευχθεί μια λύση.
Αυτό θα απέστελλε ένα μήνυμα εμπιστοσύνης στους διεθνείς επενδυτές παγκοσμίως ότι η Κύπρος είναι η ενωμένη Δημοκρατία που μπορεί κανείς να δραστηριοποιηθεί σε επιχειρήσεις ξανά και ότι οι ευκαιρίες για επενδύσεις και οι θέσεις εργασίας θα αυξηθούν. Τόσο η ελληνοκυπριακή όσο και η τουρκοκυπριακή κοινότητα επιθυμούν πολύ να το δουν να συμβαίνει αυτό.
Εχω την εντύπωση ότι βρισκόμαστε κοντά σε πιθανόν σημαντικές κινήσεις και ελπίζω η ηγεσία των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο να μπορέσει να κάνει εκείνα τα περαιτέρω βήματα, τους συμβιβασμούς που θα χρειαστεί να γίνουν, για να προχωρήσουν σε σοβαρές συνομιλίες, να συμφωνηθεί το κοινό ανακοινωθέν. Το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίσει να στηρίζει στους ηγέτες στην Κύπρο, διότι και εμείς θέλουμε να δούμε αυτή τη διαχρονική διένεξη να μετατρέπεται σε μια από αμοιβαίως συμφωνημένη διευθέτηση».


Read more: http://mignatiou.com/?p=15455#ixzz2jrnXsEkj

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου