Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Ανάγκη για αλλαγές στη γερμανική οικονομία


Soimple01-17september2013
OI HΠΑ έχουν δίκιο που επικρίνουν τη Γερμανία για το θέμα του μεγάλου εμπορικού της πλεονάσματος και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να εμμείνει στο αίτημά της να αντιμετωπίσει η Γερμανία τα δομικά προβλήματα που προκαλούν ανισορροπίες στην οικονομία της.
Αυτό επισημαίνουν οι Simon Tilford και John Springford, αναπληρωτής δ/ντής και συνεργάτης αντίστοιχα του Center for European Reform στο Λονδίνο, σε άρθρο τους στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας NEW YORK TIMES, με τίτλο «Deflating German excuses».

Και αυτό γιατί, όπως υποστηρίζουν οι αναλυτές, τα διαρθρωτικά  προβλήματα της Γερμανίας συνιστούν μεγάλη απειλή για το μέλλον της ευρωζώνης, εξίσου με αυτά της Ιταλίας και της Γαλλίας και πρέπει να αντιμετωπιστούν με την ίδια επιτακτικότητα.
Μεταξύ άλλων, τονίζεται ότι η Γερμανία πράττει λίγα για να παράσχει κίνητρα με στόχο την αντιμετώπιση της ύφεσης στην περιφέρεια, καθιστώντας τη ζωή στις χώρες της νοτίου Ευρώπης ακόμη δυσκολότερη, καθώς το ευρώ έχει ενισχυθεί, πλήττοντας τη ζήτηση για ευρωπαϊκές εξαγωγές.  


Read more: http://mignatiou.com/?p=17180#ixzz2mQyABchr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου