Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Νίκη Τσάβες στις προεδρικές εκλογές


Ο Ούγκο Τσάβες που επανεξελέγη για τέταρτη φορά πρόεδρος της Βενεζουέλας γιόρτασε την «τέλεια νίκη» του.


«Ήταν μια τέλεια μάχη από κάθε άποψη και μια τέλεια νίκη», επισήμανε ο Τσάβες μιλώντας τους υποστηρικτές του από το προεδρικό μέγαρο. «Δώσαμε ένα μάθημα στον κόσμο», τόνισε.
«Δεσμεύομαι κάθε ημέρα να είμαι καλύτερος πρόεδρος απ’ ότι τα προηγούμενα χρόνια», επισήμανε και πρόσθεσε πως η χώρα «θα συνεχίσει την μετάβασή της προς τον δημοκρατικό σοσιαλισμό του 21ου αιώνα».


«Σήμερα αρχίζει ένας νέος κύκλος για την κυβέρνηση...στον οποίο θα είμαστε υποχρεωμένοι κάθε ημέρα να είμαστε καλύτεροι και να απαντάμε με ικανοποιητικότερο τρόπο στις ανάγκες λαού μας», υπογράμμισε ο Τσάβες.

Ο Τσάβες εγκωμίασε την στάση του αντιπάλου του Ενρίκε Καπρίλες, ο οποίος - όπως είπε - αναγνώρισε την «αλήθεια», παραδεχόμενος την ήττα του.

Η παραδοχή του αυτή «είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για την ειρήνη στη Βενεζουέλα», είπε.
«Από το βήμα αυτό απευθύνομαι σε όλους εκείνους που ψήφισαν εναντίον μας και αναγνωρίζω το δημοκρατικό τους ταλέντο και την συμμετοχή τους στις εκλογές», πρόσθεσε ο Τσάβες.

Σύμφωνα με το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο, οι εκλογές διεξήχθησαν ομαλά, χωρίς επεισόδια.
Ο Τσάβες, που είχε δηλώσει πως θέλει να κερδίσει τις εκλογές με ποσοστό 70%, θα ορκιστεί πρόεδρος στις 10 Ιανουαρίου.

Με περίπου το 90% των ψήφων καταμετρημένο, το Τσάβες συγκεντρώνει ποσοστό 54,42% έναντι 44,97 του Καπρίλες.

Καπρίλες: «Το να ξέρεις να κερδίζεις, πρέπει να ξέρεις και να χάνεις»

Ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης στις προεδρικές εκλογές της Βενεζουέλας Ενρίκε Καπρίλες συνεχάρη τον Ούγκο Τσάβες για τη νίκη του:

«Θέλω να συγχαρώ τον υποψήφιο, τον πρόεδρο της Δημοκρατίας» Ούγκο Τσάβες, δήλωσε ο Καπρίλες από το αρχηγείο της προεκλογικής του εκστρατείας. Ο ίδιος ευχαρίστησε τους περισσότερους από έξι εκατομμύρια ανθρώπους που τον ψήφισαν, δίνοντας του περίπου το 45% των ψήφων.

«Το να ξέρεις να κερδίζεις, πρέπει να ξέρεις και να χάνεις», είπε χαρακτηριστικά ο 40χρονος Καπρίλες.

«Εδώ συμβάλλαμε στο να ανοίξει ένας δρόμος και αυτός ο δρόμος βρίσκεται μπροστά μας, δεν θα αφήσω μόνη σχεδόν τη μισή χώρα», επισήμανε.

«Στη χώρα αυτή υπάρχουν δύο οράματα και το να είσαι καλός πρόεδρος σημαίνει πως εργάζεσαι για να είναι ενωμένος ο λαός της Βενεζουέλας"», πρόσθεσε ο Καπρίλες.

«Ζητώ από αυτόν που διατήρησε την εξουσία να σεβαστεί και να υπολογίσει τη βούληση περίπου της μισής χώρας που δεν συμφωνεί με την κυβέρνηση», υπογράμμισε ο ίδιος.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου