Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΓΑΛΙΚΙΑ, ΗΤΤΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΒΑΣΚΩΝ Χαρμολύπη για Ραχόι μετά τις κάλπες

Καλά και άσχημα μαντάτα για τον Μαριάνο Ραχόι, επεφύλασσαν οι κάλπες σε Γαλικία και Χώρα των Βάσκων, όπου διεξήχθησαν χθες περιφερειακές εκλογές, οι οποίες θεωρήθηκαν κρίσιμο τεστ για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης που βρίσκεται αντιμέτωπη με ογκώδεις διαδηλώσεις κατά της λιτότητας, αλλά και ένα ολοένα και πιο έντονο κύμα εθνικισμού.
Χαρμολύπη για Ραχόι μετά τις κάλπες
Οι αυτονομιστές στην χώρα των Βάσκων κέρδισαν τις περιφερειακές εκλογές με το Εθνικιστικό Κόμμα (PNV) να αναδεικνύεται πρώτο, εξασφαλίζοντας 27 έδρες στην τοπική βουλή και τον συνασπισμό των αριστερών αυτονομιστών Euskal Herria Bildu να καταλαμβάνει 21 έδρες.

Το αντιπολιτευόμενο Σοσιαλιστικό Κόμμα ήρθε τρίτο, με 16 έδρες, ενώ το Λαϊκό Κόμμα του Μαριάνο Ραχόι, τέταρτο, με 10 έδρες.
Το PNV και το Bildu αναμένεται να συγκροτήσουν συνασπισμό και να προωθήσουν δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία, όπως σημειώνει το BBC.
Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Γαλικία, όπου επίσης στήθηκαν χθες κάλπες, το Λαϊκό Κόμμα του Ραχόι, κέρδισε 3 επιπλέον έδρες, ανεβαίνοντας στις 41 εκ του συνόλου των 75 του τοπικού κοινοβουλίου. Οι Σοσιαλιστές κατέλαβαν 18 έδρες, ενώ δυο εθνικιστικά κόμματα έχουν 16 έδρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου