Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Καμμένος σε Τσίπρα: Να ρίξουμε την κυβέρνηση να πάμε σε εκλογές


Να προκαλέσουμε εκλογές με ομαδική παραίτηση των βουλευτών, ζητά ο Πάνος Καμμένος από τον Αλέξη Τσίπρα, μέσω συνέντευξης του στην εφημερίδα Αγγελιοφόρος

Πρόσκληση από τον Πάνο Καμμένο στον Αλέξη Τσίπρα να προκαλέσουν εκλογές από κοινού με το να αποχωρήσουν μαζικά από τη Βουλή.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου της εφημερίδας Αγγελιοφόρος όπου παραχώρησε συνέντευξη, για το τι προτίθεται να κάνει ενόψει της ψηφοφορίας των μέτρων στη Βουλή, ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι δύναται να μπλοκάρει τα μέτρα.

Πώς; Με το να προκαλέσει εκλογές μέσω ομαδικής παραίτησης βουλευτών.
"Εμείς καταρχήν δίνουμε και θα δώσουμε τη μάχη μέσα κι έξω από τη Βουλή, αλλά μπορούμε να μπλοκάρουμε τα μέτρα και την παράδοση της χώρας και του ελληνικού λαού, προκαλώντας εκλογές. Σύμφωνα με το Σύνταγμα, απαιτείται η παραίτηση 60 βουλευτών και των αναπληρωματικών τους", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.
"Με τους 20 βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων και τους αναπληρωματικούς τους, καλώ τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, να προχωρήσει και αυτός στις παραιτήσεις των βουλευτών και των αναπληρωματικών τους στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, για να προκληθούν έτσι πρόωρες εκλογές", συνέχισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Στην ερώτηση εάν υπάρχει άλλος δρόμος εκτός από αυτόν που προτείνουν τα τρία κυβερνητικά κόμματα, ο κ. Καμμένος τόνισε ότι λύση εντός του μνημονίου δεν υπάρχει, όπως και αν ονομαστεί. Απέρριψε έτσι τα περί επιμήκυνσης ή όποιας άλλης "διευκόλυνσης".
"Μετά τις αδιέξοδες πολιτικές των μνημονίων και τις εγκληματικές επιλογές όλων των πολιτικών ηγεσιών από το φθινόπωρο του 2009 μέχρι και σήμερα, η ελληνική κρίση χρέους έχει πλέον μετατραπεί σε γόρδιο δεσμό. Δε λύνεται, κόβεται. Δεν υπάρχει ούτε ένας σοβαρός οικονομολόγος ή αναλυτής στον πλανήτη που να τολμά έστω να υποθέσει ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο. Ταυτόχρονα, όμως, η Ελλάδα είναι μια πλούσια χώρα και οι Ελληνες είμαστε από τους πιο προικισμένους και εργατικούς λαούς του κόσμου".
Και συμπλήρωσε:
"Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες είμαστε η μόνη πολιτική δύναμη που διαθέτει μια ολοκληρωμένη, ρεαλιστική και κοστολογημένη πρόταση καταγγελίας του μνημονίου και εξόδου από την κρίση, στην οποία καλούμε όλες τις αντιμνημονιακές δυνάμεις να συγκλίνουν, παραμερίζοντας κομματικές ταυτότητες και μικροκομματικές σκοπιμότητες, υπέρ του ιερού σκοπού της σωτηρίας της πατρίδας μας".

Στέλιος Μπαμιατζής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου