Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

"Αν δεν πάρουμε τη δόση θα πεινάσει κόσμος"



«Το κόστος θα είναι άπειρο, θα πεινάσει κόσμος», είπε ο Γ. Στουρνάρας μιλώντας για το ενδεχόμενο να μην εκταμιευθεί η δόση. Από τη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να τρέξει για να προλάβει τα χρονοδιαγράμματα.

"Ζούμε σήμερα ως χώρα γιατί έχουμε πάρει τις προηγούμενες δόσεις. Καταλαβαίνετε τι θα γίνει αν δεν πάρουμε τη δόση των 31,5 δισ. ευρω", είπε χαρακτηριστικά. 


Παράλληλα, ο Υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για την μείωση του ποσοστού του Δημοσίου σε ΔΕΚΟ, τόνισε τη σημασία των αποκρατικοποιήσεων για τις οποίες εξήγησε ότι «εξυπηρετούν τρεις στόχους: μείωση του χρέους, προσέλκυση ξένων κεφαλαίων και ενίσχυση της ανάπτυξης». 

Παρ' όλα αυτά, η ΔΗΜΑΡ δεν ψήφισε στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων το άρθρο για την μείωση του ποσοστού του Δημοσίου στις ΔΕΚΟ. Ζήτησε να διασαφηνίσει η κυβέρνηση ότι από τις αποκρατικοποιήσεις εξαιρούνται κρίσιμες υποδομές (νερό, λιμάνια, αεροδρόμια κ.ά.). 

Το ΠΑΣΟΚ ψήφισε το άρθρο ζήτησε όμως να υπάρχει αναλυτική ενημέρωση και συζήτηση στην Βουλή για την κάθε αποκρατικοποίηση ξεχωριστά. Επ' αυτού αντιδρά ο υπουργός Οικονομικών καθώς εκτιμά ότι αυτό θα οδηγήσει σε καθυστερήσεις σε μια πολύ κρίσιμη συγκυρία.

ΠΗΓΗ: http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/733693/Article.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου