Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Ελβετία: Ετοιμαζόμαστε για deal με Αθήνα

Η συμφωνία με την Αθήνα για τη φορολόγηση των καταθέσεων στα πρότυπα των συμφωνιών με τη Γερμανία, τη Βρετανία και την Αυστρία είναι κοντά, αναφέρει σήμερα η ελβετική κυβέρνηση.  




"Είμαστε κοντά στην ολοκλήρωση μιας συμφωνίας αντίστοιχης με αυτές που έχουμε κάνει με τη Γερμανία, τη Βρετανία και την Αυστρία", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ελβετική κυβέρνηση. 

Σημειώνεται ότι η συμφωνία της Ελβετίας με τη Γερμανία προβλέπει φόρο: 

· Από 21% έως 41% επί των κεφαλαίων τα οποία έχουν κατατεθεί σε ελβετικές τράπεζες από το 2000 και μετά. Ο συντελεστής προσδιορίζεται με βάση το ύψος και τη διάρκεια της κατάθεσης.

· 26,4% ετησίως επί των τόκων από τον Ιανουάριο του 2013 και μετά. 

· Εφάπαξ φορολόγηση 50% για όσους κληρονομούν τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία. 

Με βάση πηγές του υπουργείου Οικονομικών, η ολοκλήρωση της συμφωνίας θα μπορούσε να οδηγήσει σε φόρο έως και 41% επί των κεφαλαίων που διατηρούν σε ελβετικές τράπεζες Έλληνες καταθέτες, με αντάλλαγμα τη διατήρηση της ανωνυμίας τους. 

Σε αντίθετη περίπτωση, και αφού ολοκληρωθεί η υπό κατάρτιση συμφωνία με την Ελβετία, οι συγκεκριμένοι καταθέτες θα κληθούν να δικαιολογήσουν την προέλευση των χρημάτων τους, αντιμετωπίζοντας ενδεχομένως ακόμα και τις διατάξεις του νόμου για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, με φόρο έως 45%, και ποινικές διώξεις.


ΠΗΓΗ: http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/737076/Article.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου