Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Τουρκία και Ιράν διασταυρώνουν τα ξίφη τους

Με την ένταση ανάμεσα σε Τουρκία και Ιράν – με αφορμή την ανάπτυξη των Patriot σε τουρκικό έδαφος - να αυξάνεται, ο Πρωθυπουργός Ερντογάν δήλωσε ότι είναι ανοησίες τα περί δημιουργίας σκηνικού παγκόσμιου πολέμου από τον Ιρανό Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων.



Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, ο Ιρανός Υπουργός Εξωτερικών, Ali Akber Salehi, είχε δηλώσει πως η τουρκική κίνηση αποτελεί ενέργεια πρόκλησης και όχι αποτροπής.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός, συνεχίζοντας τις προκλήσεις του, κάλεσε τον Ιρανό Αρχηγό να αναφέρει ποιον εκπροσωπεί με τα λεγόμενά του.

«Όταν μιλήσαμε με τον Ιρανό Πρόεδρο, εκείνος ανέφερε ότι τα συγκεκριμένα  σχόλια εκφράζουν προσωπικές απόψεις και όχι την επίσημη στάση της Τεχεράνης. Μετά από αυτό, εμφανίστηκε κάποιος άλλος να κάνει δηλώσεις και σχόλια. Πλέον, δεν είναι ξεκάθαρο ποιος μιλά εξ’ ονόματος του άλλου και ποιων οι δηλώσεις τελικά αποτελούν επίσημη θέση του Ιρανικού κράτους», σχολίασε ο Ερντογάν.

πηγή http://www.e-afipnisi.gr/news_info.php?data_id=3468&timicat1=74343&timicat2=70894&timicat3=0&timicat4=0&timicat5=0&timicat6=0&timicat7=0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου