Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Η ανεργία απειλή για την Ευρώπη

Προειδοποίηση προς τους Ευρωπαίους ηγέτες να εντείνουν τις κοινωνικές πολιτικές τους απευθύνουν οι υπουργοί Εργασίας τη Ευρωπαϊκής Ένωσης, λέγοντας ότι αν δεν το κάνουν η δραματική αύξηση της ανεργίας θα υπονομεύσει την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους θεσμούς της.
“Η κοινωνική Ευρώπη βρίσκεται σε δύσκολη θέση” αναφέρεται στο πεντασέλιδο κείμενο που κυκλοφόρησε εν όψει της συνόδου των υπουργών Εργασίας την Πέμπτη στις Βρυξέλλες. 
“Αυτό είναι... επικίνδυνο για το ίδιο το μέλλον της Ευρωπαϊκής ΄Ένωσης” λένε οι Ευρωπαίοι υπουργοί, στο κείμενο που αποκάλυψε το Ρόιτερ. 
“Αν δεν καταφέρουμε να δείξουμε ότι η Ευρώπη φέρνει εκπαίδευση, εργασία και κοινωνική πρόοδο για  τους πολίτες της, θα διακυβευτούν σημαντικές προϋποθέσεις νομιμοποίησης του Ευρωπαϊκού σχεδίου” αναφέρεται.
Μεταξύ άλλων, οι υπουργοί Εργασίας των ευρωπαϊκών χωρών εκφράζουν τη στήριξή τους  στη λεγόμενη “Εγγύηση προς τη Νεολαία” που προβλέπει ότι οι νέοι της Ευρώπης, μέσα σε τέσσερις μήνες από τη στιγμή που θα τελειώνουν το σχολείο ή θα βρίσκουν δουλειά ή θα εντάσσονται σε επιμορφωτικά προγράμματα.
Τέτοια προγράμματα εφαρμόζονται σε σκανδιναβικές χώρες και πιστεύεται πως μπορεί να βοηθήσουν στην  Ελλάδα και την Ισπανία που μαστίζονται από την ανεργία.
Τέλος, στο κείμενο αναφέρεται πως οι υπουργοί Εργασίας επιθυμούν να επανέλθει στο τραπέζι η συζήτηση για ενιαίο βασικό μισθό σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

ΠΗΓΗ: http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=346844

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου