Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Ρωσικό μπλόκο στους Σύρους αντάρτες στον ΟΗΕ



H Ρωσία μέσω του πρεσβευτή της στον ΟΗΕ, τόνισε την έντονη αντίθεσή της στην ιδέα να παραχωρηθεί στους Σύρους αντάρτες η έδρα της Συρίας στον Οργανισμό. Μια τέτοια αλλαγή «θα υπέσκαπτε την υπόληψη των Ηνωμένων Εθνών», διαβεβαίωσε ο Βιτάλι Τσούρκιν
επαναλαμβάνοντας ότι η Μόσχα καταδικάζει και την απόφαση του Αραβικού Συνδέσμου να δώσει την έδρα της Συρίας —η οποία παρέμενε κενή από τον Νοέμβριο του 2011— στους εκπροσώπους των ανταρτών.

\Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, οι αραβικές χώρες ετοιμάζουν ένα σχέδιο για να παραχωρηθεί η έδρα της Συρίας στον ΟΗΕ στους αντάρτες. Κάτι τέτοιο πάντως δεν μπορεί να γίνει πριν από την έναρξη της επόμενης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, τον Σεπτέμβριο.
"Θα αντισταθούμε σθεναρά (σε αυτό το ενδεχόμενο), όμως δεν νομίζω ότι θα γίνει», είπε ο Τσούρκιν στους δημοσιογράφους, σημειώνοντας ότι οι περισσότερες χώρες-μέλη του ΟΗΕ έχουν συναίσθηση της ευθύνης τους και «καταλαβαίνουν καλά πως κάτι τέτοιο θα υπέσκαπτε τη φήμη των Ηνωμένων Εθνών».
"Νομίζω ότι μια τέτοια ενέργεια δεν θα τύγχανε μεγάλης υποστήριξης», πρόσθεσε.
Στη Συρία, από την επίθεση με όλμους που σημειώθηκε σήμερα σε καντίνα του Πανεπιστημίου της Δαμασκού, σκοτώθηκαν 15 φοιτητές, όπως μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Sana.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε λόγο για 13 νεκρούς, χωρίς να διευκρινίσει ποια πλευρά εκτόξευσε τα βλήματα που έπληξαν το κτίριο του Πανεπιστημίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου