Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

ΚΥΠΡΟΣ: Χαμός με τις καταθέσεις – Διάγγελμα Αναστασιάδη


Με διάγγελμα εντός της ημέρας (το αργότερο μέχρι αύριο το πρωί) θα ενημερώσει τον κυπριακό λαό ο πρόεδρος του νησιού κ. Νίκος Αναστασιάδης για τις εξελίξεις από το χθεσινό Eurogroup και την ανάγκη ψήφισης του νόμου κουρέματος των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες.

Ο κ. Αναστασιάδης ήδη βρίσκεται στο αεροπλάνο προς την Κύπρο, ενώ αμέσως μετά θα έχει άμεσα έκτακτο υπουργικό συμβούλιο και μετέπειτα θα ενημερώσει το λαό για τις δύσκολες διαπραγματεύσεις.
Κεντρική γραμμή του προέδρου είναι πως με το συγκεκριμένο μέτρο αποφεύγονται άλλα πολύ πιο επώδυνα μέτρα.
Θα κάνει αναφορά στην Ελλάδα και στους διαρκείς αιφνιδιασμούς που τα συνεχόμενα μέτρα έφερναν στη ζωή των Ελλήνων πολιτών, ενώ ήδη κυβερνητικοί κύκλοι στο νησί επιχειρούν να εξομοιώσουν το κούρεμα των καταθέσεων με μια υποτίμηση που θα μπορούσε να γίνει, εάν η Κύπρος δεν ήταν στο ευρώ και είχε τη λίρα.
Παράλληλα, στο διάγγελμά του ο κ. Αναστασιάδης θα επιδιώξει να κατευνάσει τους φόβους των ξένων καταθετών στο νησί και να διαβεβαιώσει πως ένα τέτοιο μέτρο είναι “εφάπαξ”, αν και ήδη υπάρχουν κλυδωνισμοί.
Όπως τονίζουν ανώτατες κυβερνητικές πηγές στο newmoney.gr, δεν υπάρχει κίνδυνος να μην ψηφιστεί η συγκεκριμένη ρύθμιση που συμφωνήθηκε στο χθεσινό Eurogroup από την κυπριακή Βουλή, καθώς φαίνεται να υπάρχει επαρκής πλειοψηφία, όμως ήδη το κάλεσμα των πολιτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης σε κινητοποιήσεις, δυναμιτίζει το κλίμα.

ΠΗΓΗ: PROTOTHEMA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου