Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Ευρωπαϊκή Βράβευση στην S&B για Περιβαλλοντική Πρακτική στη Μήλο

Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 14 Νοεμβρίου,η S&B έλαβε το Βραβείο Αναγνώρισης 2012 (IMA-Europe Recognition Award) τoυ Ευρωπαϊκού Συνδέσμου IMA-Europe (Ιndustrial Minerals Association-Europe) για περιβαλλοντική πρακτική στις εγκαταστάσεις της Μήλου.

  

Η πρακτική αφορά τη φυσική ξήρανση του ορυκτού μπεντονίτη που μειώνει σημαντικά την κατανάλωση ενέργειας. Η φυσική ξήρανση, έναντι της βιομηχανικής, εξοικονομεί κατ’ έτος ενέργεια της τάξης του 35%, μειώνοντας όχι μόνον την κατανάλωση καυσίμου αλλά και τις ετήσιες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 24.000 ΜΤ. Μετά και την αναγνώριση αυτή η S&B προχωρά στη μεταφορά της πρακτικής και σε άλλες εγκαταστάσεις του ομίλου διεθνώς.
Η ανεξάρτητη επιτροπή κριτών του βραβείου IMA-Europe Recognition Award, αποτελούμενη από εκπροσώπους ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, κλαδικών και περιβαλλοντικών οργανισμών, και του ευρωπαϊκού Τύπου, τόνισε την αποφασιστική σημασία που είχε η απλότητα της μεθόδου σε συνδυασμό με τα σημαντικά και μετρήσιμα αποτελέσματά της, όχι μόνο για την εταιρεία, αλλά και για το νησί γενικότερα. Αυτό την έκανε να ξεχωρίσει μεταξύ των αξιόλογων υποψηφιοτήτων και από άλλες σημαντικές ευρωπαϊκές μεταλλευτικές επιχειρήσεις.

O διευθύνων σύμβουλος της S&B Κρίτων Αναβλαβής σχολιάζοντας τη βράβευση ανέφερε: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι γιατί η αναγνώριση αυτή επιβραβεύει τη δέσμευσή μας για πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον, που εφαρμόζουμε στο πλαίσιο του οράματος μας για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη».
ΠΗΓΗ: http://www.energia.gr/article.asp?art_id=64042

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου