Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Απίστευτη υπόθεση κατασκοπείας για τη Γαλλία

Σε μια ασυνήθιστη κίνηση, η αμερικανική πρεσβεία στο Παρίσι διέψευσε ξεκάθαρα γαλλικό δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο η Ουάσινγκτον βρισκόταν πίσω από κυβερνοεπίθεση στο Μέγαρο των Ηλυσίων λίγο προτού ο Francois Hollande διαδεχθεί τον Nicolas Sarcozy στην προεδρεία της Γαλλίας, φέτος τον Μάιο. 




Όπως μεταδίδουν οι FT, το περιοδικό L’ Express, σε δημοσίευμά του, υποστήριζε πως οι hackers κατάφεραν να διεισδύσουν στα υπολογιστικά συστήματα συμβούλων του Sarkozy, αποκτώντας έτσι πρόσβαση σε μυστικά έγγραφα και «στρατηγικά σχέδια» που βρίσκονταν στους σκληρούς δίσκους τους. 

Σύμφωνα με το περιοδικό, μεταξύ αυτών που υπέστησαν «επίθεση» ήταν και ο Xavier Musca, τότε γενικός διευθυντής του προεδρικού γραφείου και σήμερα ανώτατο στέλεχος στην Credit Agricole. Ωστόσο, η «επίθεση» δεν «έφτασε» και στον κ. Sarcozy, διότι ο τότε πρόεδρος της Γαλλίας δενχρησιμοποιούσε υπολογιστή. 

Πολλά γαλλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν τον Ιούλιο ότι το Μέγαρο των Ηλυσίων είχε δεχθεί κυβερνοεπίθεση. Η L’ Express, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, δημοσιεύει ότι αυτοί που διέπραξαν την επίθεση απέκτησαν πρόσβαση προσποιούμενοι ότι ήταν «φίλοι» στο Facebook στελεχών της προεδρικής κατοικίας και ξεγελώντας τους ώστε να αποκαλύψουν κωδικούς του Μεγάρου των Ηλυσίων.


ΠΗΓΗ: http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/740570/ArticleNewsWorld.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου