Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

H CIA κλείνει το γραφείο ανάλυσης των κλιματικών αλλαγών

Η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (CIA) των ΗΠΑ ανακοίνωσε τη διάλυση του γραφείου αναλύσεων των κλιματικών αλλαγών (Center on Climate Change and National Security: CCNS) που συγκροτήθηκε το 2009 επί διοίκησης Leon Panetta και υποβαθμίστηκε μετά την απομάκρυνσή του, το 2011. 


Η CIA κατηγορήθηκε για σπατάλη πολύτιμων πόρων με τη λειτουργία του CCNS.


To συγκεκριμένο γραφείο είχε ως αποστολή την καταγραφή και ανάλυση των επιπτώσεων στην εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ από φαινομένα όπως η ερημοποίηση, η αύξηση της θαλάσσιας στάθμης, ο υπερπληθυσμός και ο αυξανόμενος ανταγωνισμός για τον φυσικό πλούτο. Όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος της CIA, Todd Ebitz , οι αρμοδιότητες και το προσωπικό του CCNS μεταφέρονται στο γραφείο οικονομικών και ενεργειακών υποθέσεων. 

Η λειτουργία του γραφείου είχε αποτελέσει πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης με τη χαρακτηριστική δήλωση του Ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή John Barrasso ότι η CIA οφείλει να εστιάσει στην παρακολούθηση των τρομοκρατών αντί των πολικών αρκούδων και των παγόβουνων. 

Η Υπηρεσία δεν διευκρίνισε κατά πόσο η διακοπή λειτουργίας του γραφείου συνδέεται με περιορισμούς στη χρηματοδότηση ή άλλες τυχόν πολιτικές πιέσεις.

ΠΗΓΗ: http://strategyreports.wordpress.com/2012/11/21/h-cia-%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BB%CF%85%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CE%BB%CE%B9%CE%BC/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου