Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Καθυστερεί η ΕΚΤ την απόφαση για τη χρηματοδότηση των κυπριακών τραπεζών Πηγή: Καθυστερεί η ΕΚΤ την απόφαση για τη χρηματοδότηση των κυπριακών τραπεζών


Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα καθυστερήσει την απόφαση για το εάν θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί τις κυπριακές τράπεζες, καθώς περιμένει να ξεκαθαρίσει το τοπίο σε σχέση με τη διάσωση της χώρας, δηλώνουν στο Bloomberg δύο άτομα που έχουν γνώση των διεργασιών.

Η ΕΚΤ θεωρεί ότι η τραπεζική αργία στην Κύπρο θα συνεχιστεί έως τα τέλη της εβδομάδας, λένε.
Αυτό σημαίνει ότι το δ.σ. της ΕΚΤ δεν χρειάζεται να ψηφίσει για τη συνέχιση ή τη διακοπή της χρηματοδότησης των κυπριακών τραπεζών μέσω του ELA στη συνεδρίασή τους, που αρχίζει σήμερα και τελειώνει αύριο.
Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, η ΕΚΤ δεν έχει κανένα συμφέρον να οδηγήσει στις τράπεζες στην  κατάρρευση, πριν ληφθεί μια πολιτική απόφαση σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Πάντως, οι Γερμανοί εντείνουν τις πιέσεις στην Κύπρο, απειλώντας με διακοπή του ELA. Η ΕΚΤ δεν μπορεί να χρηματοδοτεί αφερέγγυες τράπεζες, είπαν Wolfgang Schaeuble και Joerg Asmussen.

 
Πηγή: Καθυστερεί η ΕΚΤ την απόφαση για τη χρηματοδότηση των κυπριακών τραπεζών | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/6077/kathysterei-i-ekt-tin-apofasi-gia-ti-hrimatodotisi-ton-kypriakon-trapezon#ixzz2O6aEU73G

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου