Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Ιβάν Τσακάρωφ (Renaissance Capital) στο Bloomberg: Τα ρωσικά κεφάλαια θα στηρίξουν την Κύπρο


Την πρόθεση των ρωσικών κεφαλαίων να βοηθήσουν την Κύπρο καταδεικνύει η πρωινή δήλωση του οικονομολόγου Ιβάν Τσακάρωφ, του ισχυρού fund, Renaissance Capital με βάση στη Μόσχα, ο οποίος σημείωσε, μιλώντας στο Bloomberg, τα εξής: “Παρουσιάζεται μια φανταστική ευκαιρία για τους Ρώσους στο να παρέμβουν και να βοηθήσουν την Κύπρο, χρηματοδοτώντας την”.

Ο ίδιος σημείωσε ότι δεν πρέπει να υπάρξει φυγή καταθέσεων ρωσικών κεφαλαίων που εκτιμώνται στα 26 δισ. δολάρια,  αντίθετα, νομιμοποιείται τώρα η ρωσική πλευρά μνα ελέγξει σε μεγαλύτερο επενδυτικό βαθμό την Κύπρο.
H Renaissance Capital είναι επενδυτική τραπεζική εταιρεία που δραστηριοποιείται σε αναδυόμενες αγορές που παρουσιάζουν μεγάλες ευκαιρίες ανάπτυξης, μεταξύ τους και η Ρωσία.  Δραστηριοποιείται στην επενδυτική, αλλά και στις πωλήσεις τίτλων και στο trading. Ιδρύθηκε το 1995από μια ομάδα συνεργατών. Σήμερα, η εταιρεία έχει γραφεία στη Μόσχα, το Λάγος, το Ναϊρόμπι, το  Γιοχάνεσμπρουκ, αλλά και στο Λονδίνο, τη  Νέα Υόρκη, την Κωνσταντινούπολη και τη Λευκωσία. .


Πηγή: Ιβάν Τσακάρωφ (Renaissance Capital) στο Bloomberg: Τα ρωσικά κεφάλαια θα στηρίξουν την Κύπρο | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/6013/ivan-tsakarof-renaissance-capital-sto-bloomberg-ta-rosika-kefalaia-tha-stirixoyn-tin#ixzz2O6blEXJr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου