Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Λουξεμβούργο: Αυτόματη ανταλλαγή τραπεζικών πληροφοριών, από το 2015

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ επιβεβαίωσε σήμερα ότι η χώρα του είναι έτοιμη για την άμβλυνση του τραπεζικού απορρήτου, αποδεχόμενη την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών από την 1η Ιανουαρίου 2015.


«Έχουμε τη δυνατότητα να εισαγάγουμε χωρίς μεγάλες επιπτώσεις, την αυτόματη ανταλλαγή από την 1η Ιανουαρίου 2015», δήλωσε ενώπιον του κοινοβουλίου ο πρωθυπουργός του Μεγάλου Δουκάτου.

«Ακολουθούμε ένα παγκόσμιο κίνημα, δεν υποχωρούμε στις γερμανικές πιέσεις», είπε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ διευκρινίζοντας ότι τόσο 25 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και οι Ηνωμένες Πολιτείες επιθυμούν αυτήν την ανταλλαγή πληροφοριών. «Δεν μπορούμε να αρνηθούμε στους Ευρωπαίους αυτό που θα δώσουμε βάσει διμερούς συμφωνίας στους Αμερικανούς», πρόσθεσε.

«Ο τραπεζικός και χρηματοπιστωτικός τομέας (του Λουξεμβούργου) δεν εξαρτά την ύπαρξή του από το τραπεζικό απόρρητο. Δεν ζει ούτε από το μαύρο χρήμα, ούτε από την φοροδιαφυγή. Δεν θα σβήσουν τα φώτα», είπε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Όταν το Λουξεμβούργο θα υιοθετήσει την σχετική νομοθεσία, θα υποχρεωθεί σε αυτόματη ανταλλαγή στοιχείων για ευρωπαίους πολίτες που διαθέτουν τραπεζικούς λογαριασμούς στη χώρα, με στόχο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Η νομοθεσία δεν θα αφορά ξένες εταιρείες με έδρα το Λουξεμβούργο.

Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ανακοίνωσε επίσης ότι ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας θα αυξηθεί από το 2015, παραμένοντας ωστόσο ο χαμηλότερος στην Ευρώπη.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου